HomeCloud & MobilityMicrosoft deschide Windows Holographic pentru parteneri, pune bazele unor produse HoloLens dezvoltate...

Microsoft deschide Windows Holographic pentru parteneri, pune bazele unor produse HoloLens dezvoltate de terti

hololens

Astăzi, la Computex, Mcrosoft a făcut un anunț important: va deschide Windows Holographic către parteneri, punând bazele dezvoltării unor dispozitive terțe, similare cu HoloLens. Cu alte cuvinte încearcă să aducă HoloLens cât mai aproape de utilizatori în forme și configurații terțe, vândute de parteneri, mișcare ce ar putea reduce semnificativ prețul acestui tip de dispozitive.

Viitorul sună interesant, o lume în care elementele fizice și cele virtuale se pot împleti în experiențe deosebite, facilitate prin platforma Windows Holographic, pare să fie mai aproape decât ne-am imaginat. Spun asta după ce săptămâna trecută am avut ocazia să experimentez realitatea augumentată prin intermediul unui Microsoft HoloLens. Experiența este intensă și oferă perspective deosebit de interesante pentru foarte multe domenii, de la educație, la cel medical, proiectare CAD și multe altele.

Pe drumul către 1 miliard de dispozitive ce vor funcționa cu Windows 10 apare acum și Windows Holographic cu implementări dincolo de soluția proprietară HoloLens. Și viitorul pare să fie exact așa cum și-a imaginat Microsoft, cu 300 de milioane de dispozitive funcționând cu Windows 10, la mai puțin de un an de la lansarea oficială.

Următoarea barieră este realitatea augumentată via Microsoft HoloLens și Windows Holographic, care în esență este tot Windows 10. Oferind dispozitivelor abilitatea de a îmbunătăți realitatea prin adăugarea de elemente virtuale, devine mai simplu să fie depășite barierele tradiționale dintre lumea fizică și cea virtuală, creând ceea ce Microsoft numește o ”realitate mixtă”.

Imaginați-vă cât de ușor este să folosiți o cască HoloLens care să vă permită să vă vedeți mâinile și în același timp să le puteți folosi în manipularea unor obiecte virtuale, lucrând de exemplu pe imagini 3D virtuale, făcute după obiecte reale. Sau să puteți comunica cu o persoană aflată la distanță și ea să vă apară ca stând alături de dumneavoastră. Sunt scenarii reale, pe care deja Microsoft le-a pus în aplicare.

Se speră ca piața dispozitivelor VR să ajungă la 80 de milioane de unități anual, până în 2020. Acum există soluții disparate – HTC Vive, Oculus, Samsung VR, Google Cardboard și bineînțeles, HoloLens. Dintre toate aceste soluții doar Microsoft oferă în acest moment posibilitatea de extindere și concurență, prin faptul că sistemul Windows Holographic poate să fie folosit de parteneri.

Prin anunțul făcut astăzi de către Microsoft, Windows Holographic (sistemul de operare al HoloLens, construit pe Windows 10) poate să fie folosit de parteneri pentru a crea dispozitive proprii de toate dimensiunile și formele, care să ofere experiența VR, autonomă și completă.

Lista partenerilor actuali include Intel, AMD, Qualcomm, HTC, Acer, ASUS, CyberPowerPC, Dell, Falcon Northwest, HP, iBuyPower, Lenovo, MSI, iar alții interesați să ofere experiențe virtuale pe Windows 10 sunt invitați să se alăture.

Sună bine? Bineînțeles. Rămâne de văzut cu ce produse vor veni partenerii.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep