HomeFeaturedFocusCare sunt noutatile aduse de iOS 10

Care sunt noutatile aduse de iOS 10

apple ios 10 launch

O mare parte din prezentarea din această seară s-a concentrat pe noile funcționalități iOS, ele fiind împărțite în 10 mari categorii, că doar nu degeaba e a zecea versiune de sistem de operare.

Prima dată au prezentat un nou sistem de notificări, care cuprinde multe îmbunătățiri, mai ales atunci când telefonul este blocat. De exemplu, dacă iei telefonul în mană, nu mai e necesar să apeși pe butonul home ca să vezi notificările, ecranul aprinzându-se automat. Accesul la cameră s-a îmbunătățit și el, acum glisezi spre dreapta pentru a accesa camera când telefonul este blocat. Wiget-urile au căpătat un ecran întreg, ele fiind accesibile dacă faci swipe la stânga când ecranul este blocat.

Un al doilea mare update este la Siri, cei de la Apple deschizând Siri pentru programatori, deci orice aplicație va putea integra și interacționa cu Siri.

Tastatura capătă o mai mare “inteligență”, ea fiind legată cu Siri și putând oferi sugestii în funcție de context.

apple ios 10 launch 2

Aplicația de poze primește și ea multe noi funționalități, printre cele mai importante fiind Memories, un feature care va încerca să folosească algoritmi pentru a grupa și a prezenta pozele și video-urile din telefon în funcție de anumite criterii. De exemplu, un weekend la munte, un botez sau concediul din vară cu prietenii, etc.

Tot în aplicația Photos îți vei putea vizualiza pozele pe hartă în funcție de locul în care au fost făcute. Photos va fi în stare sa recunoască fețe și anumite obiecte din poze, utilizatorul putând filtra după acele obiecte sau după fețele recunoscute ale prietenilor. Cei de la Apple au subliniat de mai multe ori că toate aceste funcționalitați sunt posibile făcând analiza pozelor local, pe telefon, pastrând astfel securitatea si confidențialitatea datelor.

Maps vine cu un nou design și o mai bună integrare cu car play, dar cea mai mare funcționalitate este faptul că dezvoltatorii au acces la API-ul de maps și deci vor putea extinde aplicația foarte mult. Va fi posibil de exemplu să cauți un restaurant în maps, să rezervi o masă, să chemi un taxi care te duce la restaurant și să platești pentru cursa de taxi, toate acestea direct din aplicația de Maps.

Apple Music vine cu o interfață complet nouă, un lucru foarte bun pentru că actuala interfață nu este deloc reușită. Tot în seara asta am aflat că Apple Music are peste 15 milioane de abonați.

Home Kit vine cu o nouă aplicație, Home, cu care să îți controlezi toate device-urile smart din casă (becuri inteligente, ușa de garaj, etc.).

apple ios 10 launch 3

Pe partea de telefonie au facut un parteneriat cu o firma de securitate și au generat o funcționalitate care te va avertiza dacă un numar de telefon necunoscut este posibil să fie spam. De asemenea, pentru dezvoltatori, exista un VOIP API prin care, aplicații ca Skype sau WhatsApp pot fi integrate cu aplicația de telefonie și deci vom putea suna direct un contact pe WhatsApp sau Skype.

Aplicația iMessage vine cu un suport mult imbunătățit pentru emoticoane, multe efecte noi la trimiterea de mesaje, mesaje scrise de mână sau posibiliatea de a trimite mesaje care devin vizibile doar după ce utilizatorul a glisat pe mesaj, bune pentru momentele în care vrei să trimiți ceva mesaje mai private. Iar pentru dezvoltatori există posibilitatea de a crea aplicații pentru iMessage care pot conține sickere sau alte funcționalități.

iOS 10 va fi disponibil în toamnă pentru publicul larg. Apple va da un beta public de iOS 10 începand cu luna Iulie.

via Cnet

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep