HomeFeaturedFocusP9 si P9 Plus cresc cota de piata a Huawei

P9 si P9 Plus cresc cota de piata a Huawei

huawei logo

Producătorul de smartphone care se plasează pe locul al treilea al topului global (după numărul de unități vândute), într-o selectă companie, alături de Samsung și Apple și care a reușit să vândă anul trecut aproximativ 108 milioane de terminale inteligente, se laudă cu vânzări peste așteptări pentru cele două modele de top ale sale, Huawei P9 și P9 Plus (în Franța, spre exemplu, familia P9 s-a vândut de vreo zece ori mai bine decât terminalele din seria P8, în aceeași perioadă de timp). Vânzări care, declară Huawei, vor ridica cota de piață a companiei la 8,5 procente, conform unor studii realizate de către Strategy Analytics and International Data Corporation (IDC).

Huawei Consumer Business Group a anunțat că, după lansarea de la Londra a celor mai noi flagship-uri Huawei P9 și P9 Plus, acestea au înregistrat vânzări neașteptat de mari la nivel global. Livrările globale de smartphone-uri P9 și P9 Plus au depășit 2,6 milioane de unități la doar 6 săptămâni după lansare.

Startul destul de bun i-a determinat pe cei de la Huawei să își fixeze un target de 120 milioane de unități vândute pe 2016, o creștere destul de importantă față de anul anterior.

huawei

Unele surse spun că asistăm totuși o revizuire a acestui target, care în mod inițial a fost plasat la 140 de milioane de unități, deși nu a fost făcut public. Este mai puțin important, ceea ce contează este că producătorul chinez și-a propus să crească și pare a avea resursele de a face acest lucru. Huawei se comportă ca un producător mare din mai multe puncte de vedere (poate cel mai important este disponibilitatea globală) și și-a manifestat public și oficial intenția de a deveni numărul unu la nivel global în termen de câțiva ani.

Una dintre ultimele informații care ne arată că producătorul chinez chiar are o strategie pe termen lung este cea legată de faptul că Huawei vrea să își dezvolte propriul sistem de operare. Nu este deloc ușor, ne-a arătat-o Samsung cu al său Tizen OS, însă Huawei vrea să aibă un back-up pentru o eventuală răcire a relațiilor cu Google. Și-au făcut propriul chipset, care pare să facă față competiției, vor să aibă și un sistem de operare. Asta este bine! Faptul că acest proiect care deocamdată este destul de puțin cunoscut și nerecunoscut în mod public, este dezvoltat de o echipă care în trecut a lucrat pentru Nokia, poate fi o veste mai puțin plăcută, în funcție de preferințe. Însă ceea ce este important, așa cum spuneam, este faptul că ni se demonstează că Huawei are o viziune pe termen lung.

via The Information

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep