HomeFeaturedFocusVIDEO: Specificatiile unui smartphone intre eficienta si marketing

VIDEO: Specificatiile unui smartphone intre eficienta si marketing

RAM comparatie 4GB vs 6GB

Am spus-o de mai multe ori și o să o tot afirm în continuare, pentru că pe măsură ce avansăm chestia asta este tot mai accentuată: lista de specificații tehnice a telefoanelor este guvernată tot mai puternic de considerente de marketing. Cu o memorie RAM de 3 GB orice utilizator este mai mult decât liniștit, dar, cu toate acestea, avem deja o droaie de telefoane cu 6 GB de RAM și este o chestiune de timp până când vom trece la pragul următor (mă gândesc că 8 GB). Avem ecrane cu rezoluții QHD și vorbim de 4K, fără să ne întrebăm dacă ochiul uman poate să distingă diferențele între cele două. Și lista este lungă și ar putea continua.

Însă o să mă opresc la partea de memorie RAM, pentru că vin destul de des întrebări din partea cititorilor despre această caracteristică și observ o tendință de-a utilizatorilor de a merge tot mai sus. Contează destul de puțin, iar partea cu 6 GB pe care au luat-o deja în brațe toate barndurile chinezești de linia a doua, are rolul de a lua ochii cumpărătorului indecis, fără prea multe implicații în zona de performanță.

Dovada este mai jos, acolo unde un utilizator de YouTube inspirat a postat un clip video cu noul OnePlus 3 și ai lui 6 GB de memorie RAM, având probleme în a face managementul unor aplicații. Prin comparație, un Galaxy S7 edge, cu doar 4 GB de RAM, se descurcă mult mai bine. Practic, omul a deschis mai multe aplicații, în aceeași ordine, le-a reapelat din memorie și apoi le-a închis. Nu este nimic foarte elaborat, dar este exact ceea ce face un utilizator standard de smartphone în mod uzual. Și, cel mai important, este dovada cea mai grăitoare că nu contează doar cantitatea (cel puțin în materie de specificații de smartphone), este importantă și optimizarea.

Scopul acestui material este unul extrem de simplu. Nu vă lăsați păcăliți de listele seci de specificații, nu aruncați aiurea cu bani, doar pentru a pune pe masă o rezoluție mai mare sau o memorie RAM mai umflată decâl ale prietenilor! Nu garantează deloc performanțe mai bune! Citiți, încercați să puneți mâna pe telefoane înainte de a le plăti! Și cumpărați când sunteți siguri că ați făcut o alegere înțeleaptă!

via C4ETech

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep