HomeFeaturedFocusGoogle a achizitionat Moodstocks

Google a achizitionat Moodstocks

image recognition

Este vorba despre o companie franceză destul de activă pe zona de image recognition. Mai exact, Moodstocks dezvoltă interfețe de tip API pentru recunoașterea vizuală a diferitelor obiecte direct prin camera de pe dispozitive mobile de tip smartphone. Din descrierea asta începe deja să fie destul de clar care este interesul Google în urma acestei achiziții și cam care va fi locul noii echipe absorbite. De altfel, declarația celor de la Moodstock face destulă lumină din acest punct de vedere:

Our focus will be to build great image recognition tools within Google.

Se pare că direcția pe care a mersi business-ul francezilor (care se vor muta în centrul de cercetare-dezvoltare al Google din Paris) a fost una fericită și s-a potrivit destul de bine cu filosofia Google pe acest segment.

Ever since we started Moodstocks, our dream has been to give eyes to machines by turning cameras into smart sensors able to make sense of their surroundings.

Declarația spune multe despre domeniul de aplicabilitate al unei aplicații care folosește această tehnologie, de la marketing și comerț și până la medicină sau mecanică, trecând printr-o multitudine de domenii. Cam ceea ce își propusese Google și cu ochelarii inteligenți Glass. Să sperăm că acum vor avea mai mult succes.

Nu au fost făcute publice încă detalii financiare despre această tranzacție.

via The Verge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep