HomeFeaturedFocusSamsung are cel mai bun trimestru in ultimii doi ani

Samsung are cel mai bun trimestru in ultimii doi ani

samsung hq

Cifrele financiare pe care producătorul coreean numărul unu în industria de smartphone le va publica săptămâna aceasta pentru al doilea trimestru al anului, arată foarte bine și vor arăta venituri record pentru ultimii doi ani de zile. Nu mai puțin de 6,8 miliarde de dolari, estimează un grup de analiști citați de Reuters. O creștere de aproximativ 13 procente față de trimestru similar al anului trecut. Mare parte din acest succes se datorează diviziei smartphone și mai ales celor două terminale de top, Samsung Galaxy S7 și S7 edge, care au fost destul de bine primite de către public, cu Galaxy S7 edge luându-i fața fratelui lui ceva mai ieftin. Nu mai puțin de 16 milioane de terminale S7 și S7 edge a vândut Samsung într-un singur trimestru, lucru care ne arată cât de clară este dominarea acestei companii.

În paralel cu aceste cifre globale care arată foarte bine pentru Samsung și care au perspective de a se păstra odată cu apariția lui Galaxy Note 7, apare totuși o scădere a cotei de piață în China, pentru al treilea an consecutiv. Semn clar, aș spune eu, că piața din China își pierde din influența pe care o avea la nivel global, fiind destul de aproape de saturație încă de anul trecut.

De aici, toți producătorii care își concentrează eforturile doar pe această piață și care ar putea să arate ceva și la nivel global, în frunte cu Xiaomi, Oppo și alți de acest gen, ar trebui să învețe o lecție prețioasă: dacă vrei să crești, trebuie să ieși în afara Chinei. La modul oficial, nu prin intermediul unor magazine online care livrează și în Occident.

via Reuters

1 COMENTARIU

  1. Era de asteptand, tinand cont de cat au investit in promovare pentru noile telefoane. S7 si S7 Edge au fost promovate extrem de mult in primul trimestru al anului…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep