HomeChestii VerziDetalii despre programul „Infrastructura de alimentare verde”

Detalii despre programul „Infrastructura de alimentare verde”

Este vorba despre un pas serios, care se poate dovedi hotărâtor pentru o evoluție explozivă a pieței de autovehicule electrice din România. Guvernul țării noastre a anunțat prin vocea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, programul „Infrastructură de alimentare verde”. Acesta vine să completeze existența stimulentelor pentru achiziția de vehicule electrice pe care autoritățile le oferă în cadrul programului „Rabla Plus”.

Programul își propune ca până în 2020, pe teritoriul țării noastre să existe nu mai puțin de 6000 de puncte de încărcare destinate vehiculelor electrice sau hibride. Au fost trasate chiar și obiective foarte clare pentru anul în curs: 420 de stații de încărcare cu o putere de 22 kW și alte 420 de stații de putere mai mare de 22 kW. Bugetul prevăzut pentru acest an este de 70 milioane de lei. Dacă o parte din aceste prize vor fi instalate direct de către autorități, pentru o parte din ele se mizează pe interesul persoanelor juridice de a deține astfel de puncte de încărcare. Și aici intră și primării și instituții publice. În acest sens, acestea pot solicita o sumă de până la 900.000 lei pentru amenajarea acestor stații de încărcare. Dosarele vor putea fi depuse între 5 septembrie și 15 octombrie, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Una dintre condițiile esențiale pentru acordarea acestei subvenții este ca locul vizat să fie unul cu destul trafic rutier. Parcări publice, parcări care deservesc puncte de interes public, săli de spectacole, instituții plublice, centre comerciale, gări, aeroport, parcări cu acces direct la autostrăzi, drumuri naționale și europene vor fi vizate de către autorități. Iar la finalul operațiunii, cei care au primit finanțarea au obligația de a semnaliza în mod vizibil respectiva stație de încărcare.

Citiți continuarea pe EVmagazine.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep