HomeFeaturedFocusZuckerberg a vandut o parte din actiunile sale la Facebook

Zuckerberg a vandut o parte din actiunile sale la Facebook

mark-zuckerberg1

Vânzarea a avut loc în scopuri caritabile, pentru că suma încasată pentru cele 760.000 de acțiuni Facebook a fost virată în conturile Chan Zuckerberg Initiative Holdings și Chan Zuckerberg Foundation, organizațiile deținute de fondatorul Facebook și de soția acestuia, Priscilla Chan. Prima dintre aceste organizații se ocupă de partea de cercetare și inovație în zona de medicină și știință, în timp ce Chan Zuckerberg Foundation are ca scop sprijinirea și încurajarea educației în rândul tinerilor care nu au acces la așa ceva.

Suma adunată de această vânzare a fost de aproximativ 95 milioane dolari. Una relativ mică prin comparație cu intenția declarată a lui Mark Zuckerberg de a-și dona pe parcursul vieții sale 99% din averea pe care o va dobândi. Se pare că omul chiar vrea să se țină de această promisiune și a făcut un nou pas în această direcție. În prezent, averea fondatorului Facebook este estimată de Forbes la 53,6 miliarde dolari.

Îmi place mult latura aceasta filantropică pe care unii oameni de afaceri o dezvoltă. Puțini miliardari din Statele Unite nu au avut niciodată astfel de inițiative. Și asta înseamnă, indiferent de modul în care și-au clădit averile, altruism și implicare. Model care ar trebui urmat de cât mai mulți!

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep