HomeFeaturedFocusCar Hacking video: Remote Attack Tesla Motors by Keen Security Lab

Car Hacking video: Remote Attack Tesla Motors by Keen Security Lab

teslahack

Pentru că nu numai PC-urile, telefoanele sau televizoarele pot să cadă victime atacurilor, azi vă prezentăm un material video în care puteți vedea cum se poate prelua relativ ușor controlul asupra mașinilor Tesla. Filmul este realizat de echipa Keen Security Lab și are un caracter demonstrativ, fiind o dovadă că până și cele mai siguri mașini smart au încă vulnerabilități importante.

După mai multe luni de analiză pe mașinile Tesla, echipa a descoperit mai multe vulnerabilități care au putut să fie exploatate de la distanță pe Tesla Model S, atât în modul de parcare cât și cel de condus. Filmul și demonstrația sunt realizate pe ceea ce în 19 septembrie era cel mai nou firmware de Tesla S, între timp Elon Musk a anunțat că seria S primește deja update-uri care rezolvă aceste probleme.

Vă reamintesc că șeful echipei Tesla Security este Chris Evans, unul dintre cei mai capabili cercetători din domeniul securității. Chiar și așa problemele există și e bine că sunt făcute publice, nu înainte ca Tesla să fi fost înștiințată despre existența lor și să fi pregătit deja update-ul de firmware.

Cu acest tip de demo-uri în față, mai sunteți interesați de mașini smart?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep