HomeFeaturedFocusUn interesant concept de Surface Phone, cu muchii drepte si display de...

Un interesant concept de Surface Phone, cu muchii drepte si display de 6 inci

surfaceh1

Unii au îngropat deja Windows Phone, Windows Mobile și chiar Surface Phone, dar pentru alții este încă un subiect care merită să fie dezbătut. Microsoft nu a zis clar nici că va fi și nici că nu va fi, dar mișcările sale arată o diminuare considerabilă a implicării în zona de Windows pentru smartphone-uri.

Cu o cotă de piață insignifiantă vizavi de Android și iOS, Windows Mobile pare să nu mai aibă nicio șansă, mai ales că Microsoft nu dă semne că ar vrea să se mai implice, lăsând parteneri precum HP (Elite x3) sau Acer (Jade Primo) să vină cu propuneri interesante.

Asta nu înseamnă că entuziaștii au renunțat să mai spere, Surface Phone fiind un ”nălucă” ce încă poate fi o posibilitate. De asta unii încearcă să atragă atenția Microsoft cu ceva ce s-ar putea construi, cel puțin la nivel de design. Exemplul pe care vi-l dau este cel al designer-ului polonez Bartlomiej Tarnowski, care aduce un concept de Surface Phone, diferit de ceea ce am tot văzut până acum și care ține cont de moștenirea Surface – adică tastatură Type Cover și Surface Pen.

surfaceh2

Cu un Surface Pen și o tastatură Type Cover, un posibil Surface Phone ar putea foarte bine să țintească zona de business, așa cum o face Samsung cu Note 7.

surfaceh3

Nu este nepărat o idee fantezistă, ultimele chestii lansate de Microsoft cu Windows 10 AU arată că tehnologia Ink este în centrul atenției și pe ea se dezvoltă multe chestii faine – integrarea mai bună în OneNote, folosirea pe Edge, recunoașterea textului pentru Word etc.

De ce nu ar veni pe un telefon? E posibil să vină. Microsoft are un istoric bun cu Pocket PC-urile și mai apoi cu smartphone-uile Windows Mobile 6 și 6.5, unde stylus-ul a jucat un rol important (îmi aduc și acum aminte de HTC Diamond, un smartphone excepțional la vremea lui)

Revenind la conceptul de Surface Phone, seamănă foarte tare cu Surface Pro 4, fiind de fapt o versiune de 6 inci a acestuia. Ecranul edge to edge și structura metalică îl fac interesant, dar în mod cert țintit pe o nișă care s-ar putea să fie mult prea mică pentru a produce volume și a justifica producția.

surfaceh4

Și să nu uităm că în realitate există diferențe majore între conceptul de design și cel care trebuie să țină cont de restricțiile tehnice – memorie, baterie, procesor plus butoanele fizice, a doua cameră, senzorul de amprentă și scanner-ul de Iris.

Dar dacă le lăsăm deoparte, conceptul nu e rău. Nu credeți?

via phonearena

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep