HomeCloud & MobilityCota de piata a Windows 10 Anniversary Update s-a dublat in ultima...

Cota de piata a Windows 10 Anniversary Update s-a dublat in ultima luna

w10_adoption

Imediat ne apropiem de aniversarea a două luni de când noul Windows 10 Anniversary Update (build-ul 1607) a fost lansat oficial de către Microsoft și este instalat gratuit de toți utilizatorii de Windows 10. Dacă în prima lună de la lansare doar 16,2% din baza de Windows 10 trecuse pe Windows 10 AU, acum, la două luni, cota a ajuns la 34,5%, mai mult decât dublu, practic unul din trei PC-uri ce are Windows 10 a trecut pe Windows 10 Anniversary Update.

După cum puteți vedea în graficul de mai sus, datele furnizate de compania AdDuplex arată că 34,5% din utilizatori au Windows 10 build 1607, doar 0.5% (Insiderii) au Windows 10 RS2, build-ul 1511 este pe 59,9% și doar 5.1% încă folosesc prima versiune de Windows 10. Pentru Microsoft cifrele astea sunt bune și cred că sunt conforme cu așteptările. Trebuie amintit și că pentru anumiți utilizatori de Windows 10 build 1511, abia de curând a apărut posibilitatea de upgrade, dat fiind sistemul de programare a download-urilor și de optimizare a lățimi de bandă pentru descărcare.

În ceea ce privește harwdare-ul pe care funcționează Windows 10, HP e lider, urmat de Dell, Lenovo, ASUS, Acer și la distanță mare Toshiba, Sony, Samsung, MSI.

pcmarket

Surface-urile Microsoft au o cotă de 3%, o nișă din care am văzut că Microsoft face un profit bunicel pe zona de tablete hibrid.

Trecând acum la zona de Mobile, nu cred că miră pe cineva că foarte mulți utilizatori de Windows 10 Mobile au trecut deja pe Windows 10 Mobile 1607 – Anniversary Update (82,4%) în timp ce 6% sunt în continuare activi pe zona Insider.

 

w10_mobile

Rata de migrare pe noul sistem de operare e consistentă și dacă e să facem o comparație, bate chiar și adopția de iOS 10.

Și dacă am vorbit de reprezentarea hardware-ului pe Windows 10 pe PC, haideți să vedem cum arată și pe zona de Mobile.

w10mobileOEM

Deloc surprinzător Microsoft/Nokia domină autoritar cu 98.8% din piață. Restul nu mai contează și din păcate, odată cu presupusa terminare a brandului Lumia, lucrurile se vor schimba semnificativ.

Cred că este interesant să vedem și care este distribuția versiunilor de Windows Phone în rândul utilizatorilor de Windows pe telefon. Windows Phone 8.1 are o cotă de 78%, normală dacă ne gândim că acolo Nokia și Microsoft a reușit să aducă un număr mare de aparate la prețuri competitive. Mai sunt încă oameni care folosesc Windows Phone 7 și doar 14% sunt pe Windows 10 Mobile (să nu uităm că au fost destul de puține aparate lansate de Microsoft cu Windows 10 Mobile preinstalat).

phonemarket

Concluziile? Adopția de Windows 10 AU pentru PC e în grafic, cea de Windows 10 AU este excelentă în rândul utilizatorilor de Windows 10, dar din păcate această versiune nu poate să mai crească pentru că nu mai are unde.

 

Datele de mai sus au fost strânse de AdDuplex prin analiza traficului realizat în cele peste 5000 de aplicații monitorizate din Windows Store.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep