HomeFeaturedFocusiOS 10 are cea mai buna rata de instalare din istoria iOS

iOS 10 are cea mai buna rata de instalare din istoria iOS

APPLE WWDC

La 24 de ore de la lansare iOS 10 este instalat pe 14,45% din aparatele iOS de pe piață, având în acest moment cea mai rapidă rată de instalare din istoria iOS (versiunea 9 și 8 erau la 12,6% la 24 de ore de la lansare).

Cu toate că ieri unii utilizatori au avut probleme inițiale de instalare, iOS 10 se răspândește rapid – până la urmă echipa de produs de la Apple a făcut o treabă bună aducând noi emoji-uri și casete care imită notificările Android. Și dacă peste rata de upgrade vor mai veni și vânzările de iPhone 7 și 7 Plus, în mod clar cifrele vor arăta și mai bine la începutul săptămânii viitoare.

Acum, conform datelor oferite de Mixpanel, iOS 10 are o cotă de piață de 14,45%, iOS 9 e în scădere continuă (puțin peste 81%), celelalte versiuni rămânând relativ constante ca și cotă de piață – apropo de asta, iPad-ul de generația a treia de exemplu, nu mai primește upgrade.

Doar aparatele de la iPhone 5 și mai noi, iPad mini 2 și mai noi, iPad 4 și mai noi, plus iPod touch de generația a 6-a se mai pit actualiza la iOS 10.

ios10adoptionrates-800x407

Încă o dată se demonstrează ce imensă putere de adopție are ecosistemul Apple (cu un număr finit de configurații hardware) pentru noile versiuni ale sistemului de operare de mobil.

De partea cealaltă, Android-ul stă rău de tot – fragmentarea e imensă și orice nouă versiune dată de Google are mici șanse să fie adoptată în masă. Uitați graficul de mai jos, făcut în 31 iulie 2016 – Android 4 ar 28.42%, Android 5 doar 33,46%. Lansarea lui Android 7 Nougat nu va avea nici pe departe o rată similară de adopție.

image

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep