HomeFeaturedFocusLenovo YOGA Tab 3 Pro, tableta ideala indiferent de scop

Lenovo YOGA Tab 3 Pro, tableta ideala indiferent de scop

IMAG1524

De multă vreme nu mai testasem o tabletă, însă Lenovo YOGA Tab 3 Pro a făcut să merite din plin această așteptare. Este genul de tabletă care se pretează la mai multe scenarii de utilizare, iar prezența proiectorului încorporat, care dă și Pro-ul din denumire, deschide și mai mult posibilitățile pe care acest dispozitiv le oferă utilizatorului. În perioada de peste o lună de zile în care am folosit-o, am experimentat o multitudine de astfel de scenarii cu YOGA Tab 3 Pro și de fiecare dată am fost foarte încântat de rezultat. În cele ce urmează voi încerca să vă împărtășesc aceste experiențe de utilizare pentru a putea decide mai apoi, împreună cu voi, dacă prețul pretins pentru această tabletă este cel corect și, mai ales, dacă este într-adevăr o alegere potrivită.

Pornind încă de la nivelul designului, tableta respectă destul de fidel liniile care au consacrat această serie, aducând însă și câteva îmbunătățiri evidente mai ales atunci când vorbim despre detalii. Construcția este similară, elementul specific seriei, acea bază cilindrică a tabletei fiind prezentă și la această generație. Ba mai mult, ascunde acum și proiectorul în varianta Pro a lui YOGA 3. Este prezent de asemenea și piciorul pliant cu funcție de stand, care poate face tableta să stea în picioare, foarte folositor atât la urmărirea filmelor, sau alte activități care nu presupun ținutul în mână, cât și la partea de proiectare, acolo unde dispozitivul trebuie să stea cât mai drept și mai ales nemișcat.

IMAG1541

IMAG1527

IMAG1530

IMAG1532

IMAG1537

IMAG1539

La capitolul noutăți se remarcă în primul rând un nou design al perforațiilor celor două difuzoare integrate în aceeași bază cilindrică a tabletei.

IMAG1525Un plus clar de eleganță este dat de spatele îmbrăcat în piele (naturală sau imitație) care, chiar dacă conferă un plus de grosime în comparație cu generația anterioară, are farmecul său de neconstestat și face un pas în față pentru a plasa YOGA în rândul produselor ceva mai premium. Este mult să spui că Lenovo vrea să facă din seria YOGA un competitor pentru Surface, dar producătorul chinez pare să facă mici pași în acea direcție.

20160823_172318

Dacă trecem dincolo de aspectul fizic, dăm de specificațiile tehnice ale acestui produs. Nimic care să impresioneze în mod special, mai degrabă o serie de trăsături comune care formează un mecanism eficient. Ca o echipă de fotbal fără vedete, dar foarte bine închegată.

Să vedem împreună care sunt specificațiile tehnice complete ale lui Lenovo YOGA Tab 3 Pro:

  • Ecran: 10,1 inchi
  • Rezoluție: QHD (2560 x 1600 pixeli), 299 ppi
  • Chipset: Intel Atom x 5-Z8500 (quad-core până la 2,24 GHz)
  • OS: Android 5.1
  • Memorie RAM: 2 GB
  • Memorie internă: 16/32 GB (am testat versiunea de 32 GB)
  • Slot microSD: Da
  • Cameră foto principală: 13 MP
  • Cameră foto frontală: 5 MP
  • Acumulator: 10.200 mAh
  • Sunet: 4 boxe JBL cu Dolby Atmos
  • Dimensiuni (L x G x Î): 247 mm x 4,68 mm x 179 mm
  • Greutate: 665 grame

Se remarcă totuși sistemul audio și acumulatorul destul de mare (care își face destul de bine treaba). Ambele arată orientarea destul de clară înspre consumatorul de consum multimedia pe care Lenovo a dat-o acestui dispozitiv.

Așa cum spuneam, o configurație obișnuită, care formează însă un ansamblu care rulează fără probleme, eficient, cu performanțe mai mult decât decente pentru utilizatorul standard. Am trecut tableta și prin AnTuTu Benchmark, nu atât pentru amatorii de cifre și comparații, cât mai ales din dorința de a avea o confirmare a specificațiilor tehnice enumerate mai sus. Ce a ieșit, vedeți mai jos.

Screenshot_2016-08-24-07-15-54-852

Screenshot_2016-08-24-07-16-27-444

Screenshot_2016-08-24-07-16-52-181

Screenshot_2016-08-24-07-17-09-324

Screenshot_2016-08-24-07-17-46-394

Mult mai important decât scorul din AnTuTu Benchmark mi se pare comportamentul unui produs în momentul folosirii, experiența de utilizare fără sincope. Acolo se văd cu adevărat performanțele unui dispozitiv, fie el telefon smart sau tabletă. Și aici Lenovo YOGA Tab 3 Pro excelează. De la browsing, la urmărit de filme, la YouTube sau chiar jocuri cu animație 3D (Electronic Arts UFC și Shadow Fight 2 au fost intens folosite de către ajutorul de nădejde în situații de acest fel), totul a rulat extrem de cursiv și fără probleme. Acesta a fost adevăratul test de performanță și a fost trecut cu brio din punctul meu de vedere.

Și pentru că am vorbit despre filme și jocuri, pe care de această dată le accept ca activități de bază pentru un astfel de produs, spre deosebire de telefoanele smart pe care le testăm, automat ne vom gândi la autonomie. Acumulatorul își face treaba cu brio și duce autonomia la 5-6 zile de utilizare cu reprize destul de lungi de gaming (1-2 ore pe zi) și cu activități suplimentare de mailing, browsing și social media.

Tot în zona de multimedia poate fi folosit și proiectorul integrat în baza (balamaua) tabletei, care poate proiecta imagini de până la 70 inchi. Se dovedește extrem de util în foarte multe situații, deși, pe de altă parte urcă destul de mult prețul tabletei. Rularea de filme pe un ecran mare poate fi o întrebuințare foarte evidentă. Eu l-am folosit pentru a proiecta desene animate pe un perete, într-o curte, în timpul concediului, undeva pe înserat. Opt copii au stat cuminți pe scaune timp de aproape o oră, motiv suficient pentru a considera din plin că a meritat să iau tableta cu mine.

Producătorul recomandă folosirea lui în camere întunecoase, dar vedeți ceva mai jos că își face treaba și în medii în care nu se poate asigura un întuneric total. L-am folosit pentru o prezentare internă, în mod intenționat, și totul a decurs excelent, fără probleme.

20160823_173011

20160823_173022

Tocmai de aceea, prin perspectiva proiectorului încorporat, îndrăznesc să spun că Lenovo YOGA Tab 3 Pro poate merge și înspre mediul business, acolo unde înlocuiește un laptop și un proiector. E drept, pe o tabletă cu Android nu poți face la fel de multe ca și pe un laptop cu Windows, dar cu siguranță poți rula o prezentare PowerPoint.

20160823_173318

Și aici poate că vine și prima justificare a prețului. Lenovo YOGA Tab 3 Pro costă 2499 lei pe eMag.ro (versiunea cu 32 GB de memorie internă). Pare un preț cam mare, însă dacă ținem cont de faptul că, așa cum spuneam mai sus, înlocuiește un laptop și un proiector, s-ar putea să fie o alternativă.

Varianta simplă de YOGA Tab 3, care pierde Pro-ul din denumire, cu display de 10,1 inchi (dar și cu stocare de 16 GB și memorie RAM de 1 GB) costă doar 899 lei, în oferta aceluiași magazin online. Așa cum se poate vedea, proiectorul atrage după sine o diferență foarte mare de preț. De aceea, decizia de achiziție este una deloc ușoară, cu atât mai mult cu cât există și opțiuni cu display mai mic dacă se dorește tableta fără proiector.

Una peste alta, mie mi-a plăcut extrem de mult acest produs. Prețul este însă suficient de mare încât să conteze. Dacă bugetul nu reprezintă o problemă și doriți un produs care să vă lase să consumați conținut multimedia chiar și în condiții de cinematograf improvizat, sau să faceți scurte prezentări business atunci când contextul o cere, atunci Lenovo YOGA Tab 3 Pro este o alegere care merită luată în considerare.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep