HomeFeaturedFocusMicrosoft retrage Lumia de pe site-urile sale, brand-ul este prevazut sa fie...

Microsoft retrage Lumia de pe site-urile sale, brand-ul este prevazut sa fie eliminat in decembrie

endoflumia

La finalul săptămânii trecute site-ul microsoftstore pe zonele USA, UK și alte regiuni a primit o actualizare care a eliminat de pe pagina principală legăturile și publicitatea pentru brand-ul Lumia. Acțiunea vine la finalul unei campanii prelungite de reduceri pentru toată gama Lumia aflată încă la vânzare, semn clar că Microsoft se grăbește să scape de stocurile rămase.

E finalul brand-ului Lumia? Da, așa se pare, toate semnele duc spre concluzia asta, inclusiv prohodul cântat la începutul anului de site-urile din zona IT. Unele surse spun chiar că Microsoft vrea ca până la sfârșitul anului să încheie socotelile cu Lumia, așa cum a făcut-o și cu Nokia. Poate că pregătește terenul pentru un nou produs (să fie Surface Phone?!) sau poate pur și simplu nu mai vrea să aibă de a face cu zona de hardware pe smartphone-uri (m-ar mira tare de tot acest lucru), indiferent de răspuns, dacă vreți un smartphone bun cu Windows 10, acum e momentul să luați (orice, mai puțin Lumia 950 XL DualSim).

Terminarea stocului de Lumia va însemna încheierea capitolului Lumia din punct de vedere al vânzărilor, utilizatorii ce au cumpărat și vor cumpăra aceste produse vor beneficia de update-uri și suport până la terminarea duratei de viață, la fel cum fac și alte companii cu produsele lor. Așa că nu există niciun fel de motiv de îngrijorare.

Da, poate că de acum încolo Lumia va fi istorie și poate că Microsoft nu va mai produce niciodată smartphone-ul Surface Phone la care mulți (încă) visează (inclusiv eu). Dar Windows 10 pe smartphone e un lucru cert, care merge înainte și care va continua să existe prin soluții oferite de parteneri (vezi HP Elite X3 sau Acer) , poate mult mai bine decât a făcut-o cu hardware vândut (că produs e prea mult, era produs deja de Nokia) de către Microsoft.

E bine să știți informațiile astea și să le interpretați corect – dacă cineva vă oferă un Lumia 640, 650 sau 950 la un preț bun, luați-l pentru că din punct de vedere hardware/preț veți face o alegere bună. Sigur le veți putea folosi cel puțin doi ani – după aceea oricum e momentul unui upgrade.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep