HomeChestii VerziTest-drive BMW i3 realizat de EVmagazine.ro

Test-drive BMW i3 realizat de EVmagazine.ro

20160908_142556

EVmagazine.ro a realizat o recenzie pentru BMW i3, un vehicul electric ce a inceput sa fie prezent în România. Prima dintr-o serie care se dorește cât mai lungă, pe care a deschis-o chiar BMW i3, un vehicul emblematic pentru piața europeană de vehicule electrice, un proiect realizat de la zero de germanii de la BMW. Chiar dacă nu a fost un test-drive premeditat, ci mai degrabă unul ad-hoc, datorat dealer-ului local BMW și unui pasionat de motorizarile electrice care ne-a facilitat accesul la acest vehicul (mersi fain, George!), am interacționat cu mașina suficient timp încât să mai multe lucruri despre ea. Ba chiar am produs și câteva secvențe video și am ajuns și la niște concluzii. Cum suntem tipicari, tot timpul este loc și de mai bine, așa că, cine știe, poate în viitor vom avea ocazia să realizăm, de această dată la nivel oficial 100%, un test-drive mai complex. Până atunci însă, venim înspre cititorii revistei noastre digitale cu primele impresii după interacțiunea cu BMW i3.

Ca o scurtă paranteză, trebuie dezvoltată puțin afirmația din debut, cea în care spuneam că i3 este un proiect pornit de la zero. Producătorul auto german a lăsat conceperea modelelor i3 și i8 pe mâna unei divizii nou înființate, în decizile căreia compania mamă s-a amestecat cât mai puțin. Au încercat astfel să iasă din linia clasică, cea care i-a consacrat. Și acest lucru se vede deîndată ce dai ochi cu BMW i3 (despre i8 nici nu mai are rost să vorbim). Până la urmă este un lucru firesc. Vehiculele electrice aparțin viitorului, iar ruperea legăturilor cu trecutul, cu formele și tehnologiile clasice face bine inovației.

20160908_142714

Mai mult, vorbim despre vehicule electrice, prietenoase cu mediul înconjurător prin lipsa emisiilor de carbon. BMW a vrut să ducă mai departe acest principiu și a pornit sa facă și procesul de fabricație cât mai curat, astfel încât multe dintre unitățile care produc componente pentru cele două vehicule din seria i folosesc surse de energie regenerabile. Este și o chestie de imagine, în mod evident, însă principiul este unul sănătos și cei de la BMW merită apreciați pentru acest lucru.

Citiți continuarea pe EVmagazine.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep