HomeFeaturedFocusSamsung anunta oficial ca renunta la productia de Note 7

Samsung anunta oficial ca renunta la productia de Note 7

note-7

De asemenea, producătorul coreean solicită partenerilor să oprească vânzările acestui model de smartphone și recomandă celor care au deja un Note 7, chiar și pe cele care au înlocuit telefoanele cu probleme, să le închidă și să le returneze. Măsura era oarecum de așteptat după avalanșa de probleme din ultiumul timp, care au apărut după ce Samsung părea că a reușit să rezolve oarecum problemele. Cred că este o decizie mai sănătoasă, pentru că oricum imaginea companiei a avut mult de suferit în urma incidentelor și orice prelungire a acestei agonii ar fi avut un impact negativ și mai mare. Măcar așa Samsung arată că și-a asumat din plin problemele (nu că nu ar fi făcut-o aproape de la început) și că se orientează înspre noile terminale cu care va ataca piața.

Samsung is asking all carrier and retail partners here and around the globe to stop sales and exchanges of the Galaxy Note7. Since the affected devices can overheat and pose a safety risk, we are asking consumers with an original Galaxy Note7 or a replacement Galaxy Note7 to power it down and contact the carrier or retail outlet where you purchased your Galaxy Note7.

S-ar putea să vedem și o renunțare definitivă la seria Galaxy Note, o reinventare a liniei de phablet-uri de top produse de Samsung sub un alt nume. Cred că așa ar fi normal pentru ca noile produse să nu pornească cu un handicap de imagine.

Rămâne de văzut care va fi impactul acestui lucru asupra cifrelor financiare ale Samsung. Compania pare a avea puterea financiară de a depăși acest moment dificil, previziunile analiștilor arată că producția de chipset-uri și de alte componente a compensat vânzările slabe de Note 7.

De asemenea, este de urmărit care va fi dinamica pieței de smartphone din perspectiva cotei de piață. Nu cred că poziția de lider a Samsung este amenințată, însă trebuie văzut cum vor specula principalii competitori lipsa unu phablet de top și cum vor încerca să își apropie grupul de fani descumpăniți ai Samsung. Grup care nu cred că este totuși foarte numeros, pentru că asta este natura umană. Până nu o pățești pe propria piele, nu prea îți vine să schimbi ceva doar pentru că nu a mers bine la alții.

Mie unul îmi pare rău că s-a întâmplat tot acest scandal cu acumulatorii de Note 7 (care se încing până la autoaprindere, dar în niciun caz nu explodează așa cum a tot speculat mass-media). Departe de a fi un fan, trebuie să recunosc multele merite pe care Samsung le are pentru evoluția industriei de smartphone.

Pe de altă parte, trebuie să recunosc că mă bucură acest exemplu pe care l-a oferit involuntar Samsung pentru toți producătorii care scot modele pe bandă rulantă. Un adevărat flagship trebuie să aibă o viață mai lungă, iar frecvența cu care producătorii scot modelele pe piață nu este deloc în folosul utilizatorilor. În primul rând pentru că elimină testele riguroase la care ar trebui să fie supus orice produs înainte de a fi pus în vânzare. Sper ca acest exemplu să îi îmingă pe producători, indiferent de numele lor, să testeze mult mai atens fiecare lot de produse, fiecare furnizor de componente și să își mai tempereze elanul și graba cu care anunță modelele. Este înspre binele consumatorului.

via GSM Arena

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep