HomeFeaturedFocus5 argumente PRO Ultrabook-ul ASUS ZenBook 3 UX390U

5 argumente PRO Ultrabook-ul ASUS ZenBook 3 UX390U

Intro_asuszenbookUX390U

Când vine vorba despre schimbatul laptopului, mai ales pentru zona de business argumentele tind să treacă dincolo de clasicele informații legate de cât costă, ce configurație are sau cum arată. Apar în ecuație și criterii legate de autonomie, de cât de bun e display-ul, cât de greu este laptop-ul sau ce soluții de conectivitate oferă.

Haideți să vă tentez cu ceva: de câteva zile mă joc cu un ASUS ZenBook 3 UX390U, un ultrabook cu display de 12.5 inci, 16 GB RAM, 512 GB SSD, Intel Core i7 6500U și o performanță pe Windows 10 care m-a făcut să exclam WOW!

asuszenbookUX390U_1

La o primă privire ZenBook 3 arată a produs de lux, construit din deja tradiționalul aluminiu cromat, finisat cu striații circulare (marca ASUS) care nu numai că e foarte subțire (11,9 mm), dar e și foarte ușor – are doar 910 grame. Vi se pare că ați mai văzut pe undeva aspectul? Normal, seria ZenBook de la ASUS păstrează aceste caracteristici de ani buni, fiind foarte asemănător cu cel de pe MacBook-uri.

business

E clar că ASUS poziționează seria ZenBook ca o alternativă mult mai interesantă la MacBook Air, cu avantajul că funcționează direct (și testat) cu Windows 10 și vine cu un set suplimentar de accesorii care la Apple costă binișor.

De ce zic asta? Vă dau cinci motive pentru care merită să achiziționați ASUS ZenBook 3 UX390U.

1. Display

Cu toate că ASUS  a pus pe ultrabook-ul ZenBook 3 UX390U doar un display de 12.5, Full HD, el se remarcă prin faptul că are marginile foarte mici (7,6 mm), aproape ocupând tot spațiul disponibil. Protecția este dată de tehnologia Corning® Gorilla® Glass 4 care, împreună cu formatul Wide și unghiul de vizualizare de aproape 178 de grade, face ecranul să pară mai mare decât e.

asuszenbookUX390U_5

Ce mi-a plăcut mult a fost nivelul ridicat de strălucire și buna reproducere a culorilor, elemente care fac informațiile de pe display mult mai lizibile, mai ales în condiții de lucru în lumină artificială.

2. Hardware

business_1

Dotarea hardware a lui ZenBook 3 UX390U e cam tot ce îți poți dori acum pe un ultrabook care cântârește sub 1 kg și are o grosime de sub 12 mm. Pornind de la Intel Core i7, la cei 16 GB (arhisuficienți chiar și pentru virtualizare), 512 SSD pentru stocare, display Full HD, baterie de 40 Wh care poate da o autonomie de până la 9 ore, Fast Charging.

Pentru a vă face o idee despre cum arată ZenBook 3 UX390U alături de un MacBook Air 13, puteți să vă uitați la poza de mai jos:

asuszenbookUX390U_7

ZenBook 3 are difuzoare Harman Kardon care pot aduce efecte de surround, fără să distorsioneze prea mult sunetul.

harman

Toată pleiada de mai sus e completată de o tastatură backlit, ale cărui taste ies extrem de puțin peste nivelul carcasei (2,1 mm) asigurând totodată o cursă bună la apăsare. La rândul său touchpad-ul e generos și bine calibrat, oferind pe Windows 10 un control exact.

asuszenbookUX390U_9

Și ca să nu uit, GPU-ul de pe ASUS ZenBook 3 UX390U este un Intel HD 520.

3. Performanță, autonomie

Când vine vorba despre performanța asociată unui ultrabook e important să poată fi definit de la început ce se dorește să se facă cu un astfel de produs. În cazul meu scopul este acela de a-mi permite să îmi fac treaba de developer, adică să pot rula fără probleme o instanță de Visual Studio și una, două mașini virtuale iar în tot acest proces să nu simt niciun fel de încetinire.

asuszenbookUX390U_2

Exact așa cum am spus și când făcut experimentul, ASUS ZenBook 3 UX390U m-a surprins plăcut, chiar și pe baterie putând să ducă fără probleme o mașină virtuală Kali Linux sau un Windows Server 2012 R2, cu 4-8 GB RAM pentru memorie. La performanța de lucru în această configurație ajută extrem de mult.

Nu am rulat niciun fel de benchmark sintetic de office sau productivitate ca să pot să vă ofer niște date mai complete. Singurele teste pe care le-am rulat au fost două benchmark-uri de browse – SunSpider și Peacekeeper, ambele pe modul High Performance. Rezultatele se pot vedea mai jos:

asuszenbookUX390U_3asuszenbookUX390U_4

4. Accesorii + conectică

asuszenbookUX390U_8

Vrem ca ultrabook-ul pe care îl folosim să aibă toate elementele de conectivitate și dacă se poate să nu ocupe loc. ASUS a rezolvat această problemă în ZenBook 3 aducând un singur port USB Type-C care este folosit și pentru încărcare și care, printr-un adaptor special (nu se găsește în pachet, se cumpără separat), extinde conectivitatea aducând un Dock Universal.

conector_zenbook

Acesta aduce pe lângă jack-urile audio și un cititor de carduri SD 3 in 1, port USB 3.0, HDMI, VGA și LAN. E o soluție simplă și la îndemână

image

 

Pentru conectivitatea wireless ZenBook 3 are conexiune WiFi dual-band 802.11ac și Bluetooth 4.1. Și mai trebuie spus că cip-ul GPU știe Wireless Direct care prin funcția Projectors din Windows 10 poate să proiecteze imaginea pe un monitor compatibil – m-am jucat mult pe un LG LF630V.

5. Fast Charging

Și nu în ultimul rând, una dintre cele mai faine caracteristici de pe ZenBook 3 UX390U este cea de încărcare rapidă: în doar 49 de minute se poate ajunge la 60% din capacitate, ceea e în anumite condiții de utilizare poate să aducă în 4-5 ore de folosire. Per ansamblu, autonomia lui UX390U poate ajunge pe browsing la mai bine de 6 ore (ASUS zice 9 ore, eu nu am reușit asta) și plus încărcarea rapidă, se poate liniștit de 8 ore, suficient pentru o zi de lucru.

asus_ultrabook

 

Cu un așa set de caracteristici, ZenBook UX390U e un produs mai mult decât interesant, centrat pe nișa de business, care aduce nu numai un aspect elegant dar și o performanță care să îl facă util în foarte multe situații. Și asta vine cu un preț pe măsură – 1600 EUR.

Merită în locul unui MacBook Air sau al noului MacBook Pro? Cred că da, dacă luăm în calcul performanța, greutatea partea de conectivitate și garanția.

Mai multe detalii găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep