HomeFeaturedFocusCele mai noi versiuni Safari si MacOS Sierra sparte cu acces root

Cele mai noi versiuni Safari si MacOS Sierra sparte cu acces root

pwnfest

Săptămâna trecută, la PWNFEST am asistat la o situație pe care o bănuiam de mult: toate sistemele de operare (mobile, desktop) plus browser-ele asociate au putut fi sparte în mai multe rânduri, dându-le atacatorilor drepturi de administrator pe mașinile pe care erau instalate.

Cred că nu miră pe nimeni că cele mai noi versiuni de Safari și MacOS Sierra au căzut în fața echipei Pangu (cei care lucrează acum la jailbreak-urile de iOS) în colaborare cu JH, chestie care le-a adus un premiu de 100000 USD (80000 pentru exploit cu drepturi de root și 20000 USD pentru că a fost funcțional în sub 20 de secunde).

Deocamdată nu sunt oferite detalii suplimentare despre exploit-urile folosite și vulnerabilități însă partea bună este că organizatorul competiției va oferi detaliile către Apple și în curând vor veni patch-urile.

Însă … vedem din ce în ce mai des astfel de situații ceea ce ne dă certitudinea că aproape în fiecare moment de folosire a unui MacOS Sierra plus Safari, undeva, cineva, poate să infecteze sistemul fără niciun fel de problemă.

Asta ca să dormiți bine știind că MacBook-ul vostru este cel mai frumos, cel mai performant și cel mai sigur laptop din lume …

via theregister

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep