HomeMobileAndroidA iesit pe piata Lenovo Phab2 Pro (primul smartphone cu Tango) si...

A iesit pe piata Lenovo Phab2 Pro (primul smartphone cu Tango) si 35 de aplicatii dedicate

Lenovo-Phab2-Pro

De azi e disponibil pentru vânzare primul smartphone cu tehnologia Tango, adică Lenovo Phab2 Pro iar Google ține să arate că proiectul e unul viabil, oferind de astăzi 35 de aplicații Tango, care să pună mai bine în valoare acest telefon. Pentru 499 USD (plus taxe), se primește un smartphone cu carcasă de aluminiu, display de 6.4 inci QHD (1440 x 2560 pixeli), o cameră principală de 16 MP, baterie de 4050 mAh, CPU Qualcomm Snapdragon 652 optimizat pentru Google Tango și 4GB RAM + 64 GB pentru stocare.

În Google Play sunt deja 35 de aplicații pentru smartphone-urile cu tehnologia Tango, cum ar fi cea de mai jos:

Tango a început ca un proiect din cadrul Google Advanced Technologies and Projects. Ideea inițială era să integreze o serie de senzori și camere în dispozitivele mobile în așa fel încât să poată fi stabilită poziția aparatului față de mediul înconjurător – acum există aplicații Tango care fac mult mai interesantă explorarea muzeelor.

Idei faine sunt și pentru că Google pare să fie dedicată proiectului putem să ne așteptăm ca în perioada următoare să vedem chestii și mai faine. Competiția pe zona de 3D și realitate augumentată începe să fie tot mai interesantă: avem pe de o parte HoloLens și HTC Vive, avem Oculus și acum Tango.

Dacă ar fi să pariez, HoloLens mi se pare cea cu potențialul cel mai mare și care oferă cea mai bună experiență în interacțiunea cu realitatea virtuală. Google Tango vine să astupe o altă nișă, cea a utilizatorilor care nu vor plăti niciodată 3000 USD pentru un aparat gen HoloLens, dar vor o părticică de AR.

Voi ce credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep