HomeMobileAndroidLG V20 egalul lui Huawei Mate 9 in testele DxOMark, aproape de...

LG V20 egalul lui Huawei Mate 9 in testele DxOMark, aproape de iPhone 7

dxomark

Două dintre aparatele Android foarte interesante din acest final de an au fost analizate în detaliu de DxOMark, obținând scoruri egale: 85 de puncte, ceea ce nu e deloc rău. Pixel rămâne lider, urmat de HTC 10, S7 Edge și Xperia X Perf. Aparatele de care vorbim, adică LG V20 și Huawei Mate 9 împart poziția a cincea, imediat după iPhone 7, LG G5 și S6 edge.

În testele clasice DxOMark, LG V20 și Huawei Mate 9 fac o treabă bună, dar nu suficientă cât să detroneze Google Pixel. Un scor de 85 de puncte nu e deloc rău, diferența dintre cele două produse fiind dată de detalii simple. Ambele vin cu un set dual camera, doar că opțiunile sunt interpretate diferit de producători.

m9

Huawei Mate 9 e a doua variantă de produs dual camera al chinezilor. La fel ca și Huawei P9, Mate 9 vine cu o combinație de cameră principală de rezoluție mare și una monocromă, a cărei principală sarcină este să prindă detaliile importante și să reducă zgomotul pozelor făcute în low light. Face asta chiar bine, însă în lumină puternică combinația are de suferit.

v20

Pe de altă parte, LG V20 folosește doi senzori color și la fel ca la G5 avem o cameră wide și una normală. Are rezultate mult mai bune în lumină naturală și reușește o figură frumoasă și în low light. Problemele vin de la autofocus, care nu prea își face treaba – poate și de aia opțiunile de control manual sunt atât de bine implementate și eficiente.

Nu mă surprinde evoluția celor două, aparatele din seria LG G nu m-au dezamăgit în materie de calitatea pozelor, iar Huawei încearcă să crească. Competiția e mereu bună și noi consumatorii, avem de câștigat atunci când avem o plajă largă din care să alegem cel mai bun smartphone, mai ales atunci când calitatea pozelor este criteriul esențial.

via DxOMark

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep