HomeCloud & MobilityPolitia londoneza are o noua arma in arsenal: Microsoft Azure

Politia londoneza are o noua arma in arsenal: Microsoft Azure

police

Poliția londoneză a decis să folosească serviciile de stocare în cloud Microsoft Azure pentru a salva și analiza milioanele de ore de înregistrări video preluate de pe camerele pe care polițiștii le poartă permanent. Vorbim de un volum de informație enorm, preluat de la cei 22000 de polițiști arondați secțiilor de poliție din Londra și care, odată urcat în cloud, va putea fi analizat mai în detaliu atunci când e cazul.

Folosirea camerelor video de către polițiști prinde tot mai mult teren în țările dezvoltate, nu doar pentru a-i apăra pe infractori de posibile ”excese” ale polițiștilor ci și de a-i proteja pe aceștia împotriva reclamațiilor nefondate. Dar pentru ca sistemul să funcționeze e nevoie ca toată informația video preluată pe camere să poată fi stocată rapid și analizată la cerere – chestie care se întâmplă automat atunci când polițiștii ies din schimb și pun la încărcat camerele video.

Nu e prima colaborare de acest gen reușită de Microsoft – poliția din New York folosește aparate Windows 10 Mobile și serviciile cloud pentru a putea colabora și răspunde mai bine la incidentele apărute.

În cazul poliției londoneze un element important în decizia de a folosi serviciile de stocare în cloud Microsoft Azure a fost faptul că există mai multe data center-e în regiune, că este asigurată securitatea datelor și că Ministerul Apărării folosește deja Office 365 și serviciile Azure.

Dacă nu știți încă ce înseamnă Azure, atunci vă invit să urmăriți materialul video de mai jos:

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep