HomeMobileAndroidReview HTC Desire 10 Lifestyle: un middle range decent

Review HTC Desire 10 Lifestyle: un middle range decent

DSC_5816

HTC Desire 10 Lifestyle e o mișcare interesantă făcută de HTC pe zona middle range Android, prin prisma numelui și a alegerii finisajelor aurii. Avem un smartphone cu display de 5.5 inci, rezoluție 720p, 2 GB RAM plus 16 GB pentru stocare și un CPU quad-core ARM A7 la 1.6 GHz plus o cameră foto de 13 MP, într-o carcasă unibody de 156.9 x 76.9 x 7.7 mm și o baterie de 2700 mAh. Întrebarea este: își merită banii?

Orange are în ofertă HTC Desire 10 Lifestyle de la un preț ce pleacă de la 240 EUR, fără abonament. La banii ăștia, smartphone-ul HTC face o figură bună, cu minusurile pe care în mod automat un midrange le aduce. Haideți să vedem.

Construcție, design

DSC_5811

HTC Desire 10 Lifestyle e construit folosind șablonul liniei Desire de la HTC: destul de subțire (doar 7,7 mm), carcasă unibody din material plastic, finisaje metalice discrete, în culoare aurie pe modelul testat de mine (mai sunt și variantele de culoare Stone Black, Polar White, Royal Blue) și margini rotunjite, plus butoane care nu ies foarte mult peste nivelul carcasei, dar care sunt totuși ușor de identificat și folosit. Nu avem butoane hardware pe partea din față, cele clasice de navigație fiind touch, poziționate pe banda din partea de jos a ecranului.

În zona superioară aveam logo-ul HTC, fantele pentru difuzor, camera secundară și senzorul de lumină.

Pe laterala stângă HTC a dotat Desire 10 Lifestyle în partea superioară cu slot-urile pentru microSIM și microSD, acoperite de o ușiță ce oferă protecția necesară pentru praf.

DSC_5819

Pe partea dreaptă regăsim butonul de pornire/oprire, metalic și cu striații pentru o mai bună aderență plus butonul de volum.

Difuzorul, slot-ul microUSB și un sistem de prindere pentru o agățătoare de mână sunt puse în zona inferioară.

DSC_5822

Iar pe partea superioară avem doar slot-ul pentru jack-ul audio. După cum puteți vedea și în imagini finsajele sunt bine realizate.

DSC_5850

Pe spate, Desire 10 Lifestyle vine cu un design deja familiar de la alte aparate, cu două benzi metalice (în partea superioară și cea inferioară), clasicul logo HTC și camera foto principală și LED-ul.

DSC_5853DSC_5818

Camera foto iese puțin peste nivelul carcasei, caracteristică prezentă și pe alte modele din seria Desire.

DSC_5823

După cum am mai spus, pe acest model finisajele metalice de culoare aurie îi conferă o alură interesantă – nu îmi dau seama cum a primit publicul acest element de design, cei cărora le-am arătat produsul au avut reacții mixte.

Ce îmi place la Desire 10 Lifestyle este forma compactă și faptul că se ține bine în mână, cu o construcție echilibrată și greutatea rezonabilă (155 g).

Display: doar IPS 720p

Desire 10 Lifestyle vine cu un display de 5.5 inci, IPS, a cărui rezoluție este de doar 720 x 1280 de pixeli (undeva trebuia făcut un compromis pentru a ajunge la un preț mai mic) și o densitate de 267 ppi. Cu toate că are niște culori bine definite și un nivel de strălucire normal, rezoluția mică e din punctul meu de vedere cel mai mare minus al acestui aparat.

DSC_5813

Și nu zic asta doar din prisma unuia obișnuit cu rezoluțiile mari de HTC 10, S7 Edge sau Lumia 950 XL, ci și pentru că uneori imaginile afișate par să fie cețoase, rezoluția slabă pe un display așa de mare făcându-se simțită mai ales pe fundaluri albe.

În rest lucrurile sunt clare: touch-ul e bun, ecranul răspunde rapid la comenzi, culorile sunt bine detaliate – protecția e este realizată cu sticlă Corning Gorilla Glass.

HTC oferă în setări instrumentele necesare ajustării temperaturii de culoare, așa că dacă vreți să obțineți alte tonuri, aveți un slider cu care vă puteți juca.

Hardware: Qualcomm MSM8928 Snapdragon 400, quad-core Cortex A7 la 1,6 GHz si 2 GB RAM

Tot pentru a putea construi un aparat cu un preț decent HTC a ales platforma Qualcomm MSM8928 Snapdragon 400, quad-core Cortex A7 cu 2GB a cărui performanță este foarte departe de cea dată de HTC 10. Să nu vă lăsați induși în eroare de 10-le din nume crezând că are ceva de a face cu flagship-ul HTC 10.

Specificațiile hardware sunt modeste: doar 2 GB RAM și 16 GB pentru stocare. Prezența unui slot de card microSD rezolvă problema de stocare. E bine să știți că cei 2GB RAM sunt arhisuficienți pentru Android 6 și o utilizare normală – nu vânați produse cu 3 sau 4 GB de RAM doar pentru o specificație tehnică.

Pentru conectivitate Desire 10 Lifestyle are suport LTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 cu A2DP, GPS, receptor radio FM și conector microUSB, fără încărcare rapidă.

În zona multimedia avem jack-ul audio cu DAC 24-bit, dolby, cameră principală de 13 MP cu f/2.2, cameră secundară de 5MP.

Configurația hardware e completată de o baterie de 2700 mAh – ar fi putut fi mai mare, chestie care ar fi adus un plus semnificativ la autonomie.

Camera foto: 13 MP, dar atât

DSC_5815

O atenție tot mai mare este de dată de consumatori camerei foto de pe smartphone și lucrul ăsta a fost înțeles de producătorii de aparate (și într-un final și de HTC) care fac tot posibilul să răspundă cererii, măcar la nivel de specificații.

Pe HTC Desire 10 Lifestyle se găsește o cameră foto principală de 13 MP, cu f/2.2, 28mm și clasicele dotări standard: autofocus, LED flash, HDR, panoramă. Poate înregistra 1080p la 30 fps. Pozele ocupă cam 4 MB la rezoluție maximă de 4224 x 3136 pixeli. Pe modul automat sau manual pozele ies bunicele, că mai mult de atât nu pot zice.

Vă propun câteva exemple realizate în diferite condiții de iluminare:

IMAG0001IMAG0013

După cum puteți vedea, detaliile sunt puține pe zonele mai slab luminate și destul de bune acolo unde e lumină.

IMAG0003

Înăuntru, cu bliț, rezultatele sunt medii.

IMAG0011

La fel și în ceea ce privește înregistrarea video:

Performanță: cam cât Nexus 5

După display, al doilea element la care HTC Desire 10 Lifestyle nu stă prea bine este performanța. În ceea ce privește navigarea prin meniu, rularea de aplicații uzuale (Facebook, Twitter, YouTube, WhatsApp, Flipboard, Google Maps, Waze) nu se simte foarte tare, însă în benchmark-uri și în jocuri lipsa unui CPU performant se simte.

Acum depinde ce așteptări aveți de la acest smartphone. Pentru mine a contat foarte mult modul în care se mișcă în interfața HTC Sense și pentru asta aproape că nu contează rezultatele obținute în benchmark-uri. Le-am făcut ca să vă ofer o imagine mai bună a ceea ce poate să facă și să vă ajute să îl poziționați pe piață, în comparație cu diverse modele Android pe care le-am avut în teste.

Pentru calculul PI, Desire 10 Lifestyle este cel mai lent din lista de aparate selectate de mine pentru comparația pentru acest review, diferența fiind semnificativă de penultimul clasat, adică HTC M8, un aparat care are deja 4 ani de când e pe piață.

image

Pentru testul Quadrant, Desire 10 Lifestyle a dat un rezultat ceva mai bun, fiind aproape de Zenfone 2 și Nexus 5 – aici a fost testată o performanță combinată pentru CPU, GPU și memorie.

image

Tot un test complex este și AntuTuTu unde din nou HTC Desire 10 Lifestyle s-a clasat aproape de Nexus 5 și LG G2 și G3.

image

Dincolo de cifrele astea date de benchmark-uri cred că cel mai important lucru este să vedeți cu proprii voștri ochi cum se mișcă un Desire 10 Lifestyle și de aceea vă recomand să dați o tură la un Orange Shop și să îl testați acolo. Cât l-am avut în teste s-a mișcat decent – am avut și ceva blocări, majoritatea pe TuneIn Radio când reda wireless pe un dispozitiv AirPlay.

În ceea ce privește autonomia, HTC Desire 10 Lifestyle funcționează liniștit o zi, cu puțină atenție poate să ajungă chiar și la o zi și jumătate. După cum am mai spus, cu o baterie mai mare ar fi primit multe puncte pe zona de autonomie, scoțându-l în fața altor aparate din aceiași zonă de preț.

Software: Android 6 și HTC Sense

Principalul motiv pentru care vă recomand HTC Desire 10 Lifestyle în fața oricărui alt Android middle range este legat de software: curat, optimizat, ușor de folosit. Cine a folosit măcar o dată HTC Sense știe despre ce vorbesc. HTC știe să construiască o interfață, informațiile sunt prezentate curat, unitar, widget-urile merg. În plus, prin integrarea serviciilor de socializare informațiile despre contacte sunt mai complexe.

Sample-ul Desire 10 Lifestyle testat de mine avea Android 6.0.1, destul de vechi, dar la fel ca în cazul lui HTC 10, o interfață curată și rapidă.

Screenshot_20170104-213336Screenshot_20170104-213253

Al doilea avantaj important oferit de Desire 10 Lifestyle este HTC Connect, serviciul prin care puteți reda muzică wireless pe aproape orice fel de dispozitiv, incluzând aici și cele AirPlay (niciun alt producător de aparate Android nu oferă gratuit posibilitatea de redare wireless pe AirPlay).

Screenshot_20170104-213246Screenshot_20170104-213313

Îmi place și folosesc mult (inclusiv pe S7 edge) HTC BlinkFeed, agregatorul de informație de pe home screen-ul Android oferit de HTC. El e prezent și pe Desire 10 Lifestyle și funcționează chiar bine.

Screenshot_20170104-213233Screenshot_20170104-213259

Nu în ultimul rând vă amintesc meniul de sistem HTC, construit elegant.

Screenshot_20170104-213317Screenshot_20170104-213401

Concluzie: un middle range decent cu plusuri pe partea software

DSC_5814

În concluzie, HTC Desire 10 Lifestyle aduce într-o carcasă unibody un mixt decent de specificații hardware, display și design. Plusurile merg către aspect, fluiditatea în folosire (+HTC Sense) și autonomie, minusurile către partea de performanță și camera foto.

La un preț de 250 EUR fără abonament (cât e acum la Orange) e opțiune de luat în calcul dacă vreți un aparat relativ ieftin, care să își facă treaba.

Ocoliți-l dacă aveți nevoie de performanță și vreți o cameră foto mai bună, însă studiați-l cu atenție dacă vă doriți un aparat cu care să nu aveți probleme în utilizare.

Și nu uitați că dacă tot dați banii pe un smartphone, poate nu ar fi rău să vă negociați un abonament de date care să vă permită să folosiți la maxim aparatul și totodată să îl achiziționați la un preț mai mic.

Poate că nu e chiar produsul de Lifestyle dorit de HTC, dar Desire 10 Lifestyle lasă o impresie mult mai bună decât alte soluții din aceiași zonă de preț.

Informații: HTC România

Preț: 250 EUR fără abonament la Orange

 

PRO CONTRA
+ design
+ suport AirPlay
+ software
+ interfața de mișcă fluid
– camera foto
– performanța
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Se pare că domnul Vasile Liviu a folosit toată gama de HTC-uri… Eu am folosit fara probleme HTC-uri de vreo 5 ani încoace, fără probleme.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep