HomeFeaturedFocusXiaomi isi va lansa propriile chipset-uri sub numele de Pinecone

Xiaomi isi va lansa propriile chipset-uri sub numele de Pinecone

Am mai vorbit noi despre această intenție de a-și dezvolta propriile chipset-uri, pe care eu o consider chiar lăudabilă, a celor de la Xiaomi, dar acum avem informații oficiale că ea se va concretiza. Ba chiar mai repede decât aș fi sperat, pentru că teasingul făcut de producătorul chinez de smartphone ne spune foarte clar că anunțul oficial se va întâmpla pe 28 februarie. Asta nu înseamnă că avem deja primul telefon cu chipset proprietar de la Xiaomi, probabil că va mai dura puțin și că detalii în acest sens vor fi făcute publice în cadrul evenimentului de lansare, însă isprava companiei chineze rămâne una de excepție.

Doar trei producători de dispozitive mobile își mai produc singur chipset-urile. Este vorba despre Samsung, Apple și Huawei. Adică cei trei care domină și topul global al producătorilor de smartphone. Și asta face și mai important pasul făcut de Xiaomi, care are o companie selectă în această zonă. Până la urmă cei de la Xiaomi erau printre puținii capabili de un astfel de pas.

Ca o scurtă paranteză, Pinecone este traducerea din chineză a numelui, s-ar putea să avem o denumire comercială diferită, mai ales pentru piețele occidentale.

Și dacă tot am vorbit despre piețele occidentale, poate că Xiaomi va mai îndrăzni un pas mare, după acest moment în care pare că a prins curaj. Un pas pe care îl așteaptă toată suflarea pasionată de smartphone. Intrarea directă pe aceste piețe, fără intermediari și fără canale gri. Asta chiar ar fi o adevărată surpriză.

via Miui

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep