HomeMobileAndroidCare e distributia versiunilor de Android, varianta februarie 2017: Nougat doar 1.2...

Care e distributia versiunilor de Android, varianta februarie 2017: Nougat doar 1.2 cam cat Gingerbread

nexus2cee_FebDistributionNum

Cred că e interesant să vedem cum stă prea măritul Android vizavi de repartiția cotelor de piață pentru diversele versiuni lansate de-a lungul anilor. Conform datelor publicate de Google cea mai recentă versiune, adică 7.x Nougat, ce are aproape un an de când a fost prezentată, are o cotă de doar 1.2%.

Puțin mai mult decât are Android Gingerbread (versiunea 2.3.x) sau Ice Cream Sandwich (4.0.x) versiuni ce sunt deja străbunicele actualului Android. Vestea bună este că Froyo a murit, cota sa de piață e acum irelevantă, urmat îndeaproape de Ice Cream Sandwich și Gingerbread.

Grosul e deținut de Android 6.x Marshmallow (30.7%) și de Lollipop (32.9%), care au însă o creștere foarte modestă. Datele nu sunt deloc încurajatoare pentru Google mai ales dacă facem o comparație cu iOS, unde 71.4% din aparate sunt pe cea mai recentă versiune, față de doar 1.2% pe Android!

image

Explicația pentru această discrepanță e simplă: Apple are un număr limitat de configurații hardware pentru care trebuie să creeze/testeze noile versiuni de iOS în timp ce pe Android sunt sute de mii de aparate, multe dintre ele incapabile din punct de vedere hardware să ducă mai mult de o versiune.

De aici apar însă și multele probleme de securitate de care se lovesc utilizatorii de Android – faptul că extrem de puține aparate primesc în mod constant actualizările lansate de Google. Pentru că producătorii nu vor să facă asta sau pentru că pur și simplu nu pot.

Voi la ce versiune sunteți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep