HomeFeaturedFocusSony a inregistrat un declin pe piata globala de smartphone in 2016

Sony a inregistrat un declin pe piata globala de smartphone in 2016

Unul dintre brandurile de smartphone care se bucură de un bun renume în rândul unui nucleu de fani este Xperia de la Sony. Terminale destul de bune, care au cucerit rapid o categorie de public. Însă, în același timp, terminale pe care producătorul nipon le vinde destul de scump, punându-le din acest punct de vedere într-o situație de inferioritate în duelul cu telefoanele asemănătoare ca și configurație pe care le oferă producătorii concurenți.

Tocmai de aceea nu miră foarte tare faptul că ultimul trimestru al anului trecut a fost unul extrem de slab pentru Sony. Doar 5,1 milioane de terminale Xperia au reușit cei de la Sony să vândă în aceste trei luni, o scădere de 33% față de perioada similară a anului trecut. Veniturile înregistrate în ultimul trimestru al anului 2016 au înregistrat o scădere cu 35% față de ultimele trei luni ale lui 2015.

Este un semn destul de evident al faptului că lumea se uită totuși și la preț. O fi dragostea nucleului de fani pentru brandul Xperia mare, însă are și ea un preț. Poate că asta ar trebui să le dea de gândit japonezilor, care au mers pe o rețetă similară cu numele Vaio și strategia s-a dovedit a fi falimentară.

via Xperia Blog

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep