HomeFeaturedFocusWindows 10 Insider Preview Build 15046 pentru PC disponibil in Fast Ring

Windows 10 Insider Preview Build 15046 pentru PC disponibil in Fast Ring

new-defender-notif-area

Azi dimineață Microsoft a mai lansat o versiune de test pentru Windows 10 Creators Update, adică build-ul 15046 de Insider Preview în Fast Ring. Acesta vine după 15042, un build despre care utilizatorii au spus că este surprinzător de bun pentru un beta de test în Fast Ring.

Avem câteva elemente noi și multe bugfix-uri față de versiunea anterioară.

cortana-taskbar-color

1. Culoarea zonei Cortana din Task Bar a revenit la cea inițială, după experimentele din build-urile anterioare.

2. Îmbunătățiri legate de Windows Defender: are icon nou în bara de, notificările legate de Defender Antivirus deschid Windows Defender, iar Windows Defender Security Center poate fi lansat din Settings.

3. Funcția de continuare a activității via Cortana atunci când se schimbă aparatul (PC, tabletă, telefon) primește câteva schimbări legate de modul de afișare a opțiunilor – e un experiment Microsoft în care Cortana afișează lista de aplicații, fișiere sau tab-urile folosite în Edge.

4. Traduceri mai bune pe build-urile non English.

5. Un icon nou pentru Game Settings.

gaming-settings-icon

6. Apare opțiunea de filtrare a programelor ce sunt instalate pe PC. E disponibilă în Settings > Apps > Apps & features și poate fi setată să permită doar instalarea de programe din Windows Store.

installing-apps

Alături de aceste elemente noi build-ul 15046 vine și cu o listă lungă de bugfix-uri. Dacă vă interesează exact ce e reparat, vă recomand să citiți articolul de aici.

Avem și probleme cunoscute, relevante sunt cele care împiedică instalarea acestui build (se blochează la 71%) pentru care e deja deschis un thread pe forumul Microsoft, nu merge funcția F12 din Edge, anumite jocuri nu merg iar utilizatorii cu două monitoare se pot trezi că unul dintre ele nu mai merge.

Încă nu l-am instalat – laptop-ul meu de test încă macină la 15042, dar de azi am reintrat în Insider Preview și cu Windows pe desktop nu doar cu Lumia 950 XL. Pe măsură ce ne apropiem de data de lansare a Windows 10 Creators Update build-urile din Fast Ring pentru Windows 10 devin tot mai interesante și mai bune, așa că are rost să încep testare pe sistemul pe care lucrez.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep