HomeChestii VerziPanasonic inaugureaza prima sa fabrica de acumulatori pentru vehicule electrice din China

Panasonic inaugureaza prima sa fabrica de acumulatori pentru vehicule electrice din China

Panasonic este unul dintre principalii furnizori de acumulatori pentru vehiculele electrice din industria auto, la nivel global. De aceea, nu a mirat aproape pe nimeni asocierea dintre Tesla și Panasonic în celebra Gigafactory, cea mai mare unitate de producție de acumulatori pentru EV-uri (care se pare că va avea vreo trei-patru clone în viitorul apropiat, conform declarațiilor lui Elon Musk, CEO-ul Tesla), asociere care venea oricum pe fondul unei colaborări mai vechi.

Iată însă că Panasonic produce acumulatori și pentru alți producători auto și o face, bineînțeles, fără Tesla. Tocmai a inaugurat prima sa fabrică de acumulatori de pe teritoriul Chinei, unitate de producție situată în Dalian și în care Panasonic a investit aproximativ 400 de milioane de dolari. Este o fabrică ridicată în colaborare cu Dalian Levear Electric Co, cu care Panasonic are un joint venture și care a fost anunțată prima dată în februarie anul trecut. Numele entității care va opera această fabrică este Panasonic Automotive Energy Dalian Co.

Unitatea va produce, atunci când va lucra la capacitate maximă, acumulatori pentru aproximativ 200.000 de vehicule electrice și hibride pe an.

Citiți continuarea pe EVmagazine.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep