HomeCloud & MobilityVideo: interventie chirurgicala complexa realizata cu ajutorul HoloLens

Video: interventie chirurgicala complexa realizata cu ajutorul HoloLens

hololens_spinal

Continuăm seria de materiale în care explorăm zonele în care ochelarii HoloLens și realitatea augumentată încep să își dovedească utilitatea cu încă o implementare din zona medicală: Scopis Holographic Navigation Platform. Este un sistem ce folosește HoloLens ca să ajute medicii chirurgi să realizeze operații complexe pe șira spinării.

Datorită folosirii tehnologiei moderne și a sistemului de monitorizare 3D împreună cu HoloLens, doctorilor le este mai ușor să identifice zonele unde trebuie să introducă materialele de susținere în corpul pacienților. Totodată ochelarii HoloLens completează virtual sala de operații introducând monitoare pe care echipa medicală poate să vadă imagini detaliate și esențiale despre operație, inclusiv radiografiile realizate anterior operației.

Uitați despre ce e vorba:

Astfel de soluții sunt cele care pun mult mai bine în valoare tehnologia AR și nu jocurile. Iar pentru că vorbim de un domeniu unde investiția nu e mică (3000 USD costă o pereche de ochelari) și doar dezvoltatorii de aplicații pot folosi deocamdată soluția, valoarea inovației este cu atât mai mare.

Viitorul sună bine, nu credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep