HomeMobileAndroidCum repari HERE WeGo de Android cand refuza sa porneasca

Cum repari HERE WeGo de Android cand refuza sa porneasca

here_wego_android

Cu toții cunoașteți aplicația HERE WeGo, singura ce poate fi încă folosită gratuit pe iOS și Android pentru navigarea asistată de GPS, cu hărți offline. Inițial a făcut parte din produsele Nokia, a venit pe Windows Phone ca aplicație gratuită, pentru ca mai apoi, odată cu dizolvarea Nokia de pe zona smartphone, să ajungă în curtea unui consorțiu german care a decis să mențină utilizarea gratuită pentru iOS și Android.

Folosesc HERE WeGo de mai bine de cinci ani pentru navigarea asistată de GPS pe smartphone și un head unit Android montat în mașină și pot să vă spun că în momentul de față e cea mai bună alegere pentru folosirea în România și în Europa.

Din păcate însă, odată cu cea mai nouă versiune din Play Store, adică 2.0.11539, au apărut și mai multe probleme pe diverse aparate – eu am pățit-o pe Android 5.1.1, pe unitatea Android montată pe mașină. Simptomele sunt simple: nu mai pornește.

Încarcă ceva și apoi se închide instant, uneori cu un mesaj de eroare (la mine spunea că nu găsește unitatea de stocare), alteori fără nimic.

Nu funcționează nici ștergerea cache-ului din Settings/App, nici dezinstalarea, repornirea aparatului și reinstall. Nici măcar un un factory reset pe aparat plus instalarea pe curat nu are succes.

Singura soluție pe care am găsit-o a fost să instalez manual un APK de HERE WeGo mai vechi – am mers cu versiunea 2.0.11260 (din ianuarie). Sunt mai multe modalități prin care puteți obține acest APK, NU VĂ RECOMAND să îl descărcați de pe diversele site-uri de pe net care au acest APK pus la download pentru că sunt mari șanse să fie infectat.

Cel mai ușor ar fi să găsiți un aparat Android care încă are această versiune și să extrageți cu Total Commander APK-ul, să îl transferați pe aparatul vostru și de acolo să faceți instalarea manuală.

Dacă nu aveți altă soluție și totuși vreți să puneți HERE WeGo funcțional, asumându-vă riscul că poate să fie un program infectat, atunci măcar faceți o scanare a fișierului pe site-ul www.virustotal.com.

Și dacă pornește HERE WeGo, nu faceți update. Încă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep