HomeMobileAndroidSe pare ca s-a reusit deblocarea S-OFF pe HTC U11

Se pare ca s-a reusit deblocarea S-OFF pe HTC U11

htcu11_soff

Aparatele HTC cu Android beneficiază de o protecție specială, care odată ce e deblocată, permite scrierea de ROM-uri terțe, pentru care nu e nevoie de semnătura digitală a HTC. Această setare, denumită Secure State, e activă S-ON, implicit. Când aparatul este deblocat, ea devine S-OFF și așa pot să fie rescrise mai multe setări importante ale aparatului și odată cu asta să se exploreze noi modalități prin care performanța să fie optimizată.

Se pare că echipa de dezvoltatori Firewater a reușit să găsească o modalitate prin care să dezactiveze (neoficial) Secure State de pe HTC U11 – informația vine via beaups de pe forumul XDA, sub forma unei poze care arată meniul de boot de pe U11 ca având Secure State pe S-OFF. E interesantă realizarea mai ales că HTC pare să își reconsidere politica de a da mână liberă entuziaștilor ce vor să scoată maximul din aparatele lor HTC.

Deblocarea S-OFF de pe HTC U11, chiar dacă pare să fie posibilă, nu are încă niciun instrument și nici instrucțiunile care să le permită tuturor utilizatorilor să o realizeze. Poate că în curând o vă vedem și cum se poate realiza asta (cel mai probabil pe baza unui exploit Android).

Dacă vă interesează subiectul, atunci citiți cu atenție informațiile publicate pe XDA urmând link-ul de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep