HomeCloud & MobilityUn bot facut pe OpenAI l-a invins fara drept de apel pe...

Un bot facut pe OpenAI l-a invins fara drept de apel pe campionul mondial de la Dota 2

După ce am asistat la campioni de șah și Go care au fost înfrânți de inteligența artificială acum trecem și la alte sporturi. Adică la Dota 2, unul dintre cele mai îndrăgite jocuri multiplayer ale momentului, unde campionul mondial Danil Ishutin aka ”Dendi” a decis să renunțe să mai joace cu bot-ul OpenAI, după ce a fost înfrânt în meci 1 la 1. Asta s-a întâmplat la The International, unul dintre cele mai mari eveniment esport din lume.

Această victorie este o izbândă importantă pentru organizația OpenAI al cărei scop este să dezvolte inteligența artificială pentru a o face utilă umanității. Experiența bot-ului Dota 2 a fost obținută printr-un proces de învățare ce a durat doar două săptămâni, pornind de la un comportament aleator, care ulterior a fost ajustat, ajungând la final să fie mai bun decât profesioniștii umani.

Interesant este că procesul de învățare nu a fost orientat pe studierea comportamentului altor jucători ci a plecat de la un meci împotriva unei clone a lui. Bot-ul nu a avut hardcodată niciun fel de strategie, a pornit un meci împotriva unei clone a sale și de aici s-a dezvoltat.

Primul pas a fost atins. Urmează acum dezvoltarea unei soluții AI care să poată juca în echipă contra unei alte echipe formate din oameni. Va fi interesant.

Ca fapt divers, Open AI este un proiect pornit de nimeni altul decât Elon Musk (împreună cu Sam Altman) și care vrea ca inteligența artificială să ajungă să se dezvolte și să poată fi folosită public, nu doar de anumite companii ce vor avea patente aici și totodată să poată să fie controlată. Iar toată puterea de procesare din spatele OpenAI este dată de platforma Microsoft Azure prin supercomputerele NVIDIA DGX-1.

Apropo de asta, dacă vreți să știți ce e Azure și cum se folosește, vă recomand să parcurgeți cursurile online gatuite de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep