HomeMobileAndroidCum dezactivezi butonul Bixby: pana si Samsung recunoaste ca butonul Bixby de...

Cum dezactivezi butonul Bixby: pana si Samsung recunoaste ca butonul Bixby de S8/S8+ sau Note8 e nefolositor, permite inactivare lui

Bixby_1

Știți probabil că butonul hardware pentru activarea asistentului digital Bixby de pe Samsung Galaxy S8 și S8+ a mai fost protagonistul unei serii de articole interesante, în care vă arătam cum puteți să îl configurați să facă altceva decât ceea ce a dorit Samsung. Răspunsul coreenilor a fost prompt și au fost dezactivate orice încercări de a scoate mai mult din folosirea butonului Bixby.

Astăzi însă lucrurile au luat o întorsătură interesantă: Samsung a luat decizia de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a dezactiva Bixby și cum pe modelul Samsung Galaxy Note8 (pe care îl testez prin programul Orange Smartphone Tester) butonul Bixby chiar mă deranja, am fost printre primi care au renunțat la el.

Pentru că e simplu: trebuie să apeși pe buton pentru a porni asistentul digital (dacă nu e încă activ, e nevoie să te conectezi cu contul Samsung ca să îl activezi), apoi More Options și Settings. Mergi în About Bixby și apoi verifică actualizările – o descarci pe cea care ți se propune.

 

Bixby_2Bixby_3

După instalare apeși din nou butonul Bixby (cel din stanga, jos, de pe Note8) și apoi din meniu alegi Settings, și de sub setarea Bixby key, în loc de open Bixby Home selectezi Don’t open anything.

Din clipa în care apeși back, butonul Bixby este dezactivat. Oricum nu îl foloseam la nimic, așa nu mă mai deranjează deschizându-se aiurea când îl apăsam accidental.

Mă bucur că Samsung a decis să ofere facilitatea asta – ar fi fost mult mai fain dacă ar fi făcut ca HTC și ar fi permis personalizarea modului în care să fie folosit, dar măcar nu mai deranjează. Pe de altă parte, prin adăugarea acestei opțiuni Samsung a cam recunoscut că a pus degeaba un buton hardware pe S8, S8+ și Note8.

Nu credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Era un buton stupid rau…..mereu intra accidental …bine ca in sfarsit se poate dezactiva….pacat insa ca nu pot seta altceva in loc…gen gps ….Dar e bine si asa…am observat ca daca il ti apasat in timp ce scri,chiar daca e dezactivat,are totusi optiunea de a scrie dupa dictare…asta chiar e super

  2. Wow finaly, pentru mine era cea mai deranjanta functie a telefonului, faptul ca imi deschidea mereu o aplicatie pe care nu o foloseam.
    Ma bucur ca intr-un final au permis sa il dezactivezi, sa speram ca urmatorul pas este asa cum ai zis si tu sa iti permita sa il personalizezi.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep