HomeFeaturedFocusAOL Instant Messenger e oficial istorie, dispare din 15 decembrie!

AOL Instant Messenger e oficial istorie, dispare din 15 decembrie!

aol-instant-messenger

Nu știu dacă printre voi se găsesc persoane care să fi folosit (sau măcar auzit!) de AOL Instant Messenger, primul serviciu de mesagerie instant pe internet. De după 1995 și până la începutul lui 2001, AIM era cel mai folosi instrument de comunicare pe internet, în timp real, inclusiv cu opțiuni de notificare și ulterior de semnalizare a prezenței online și chiar păstrarea mesajelor și livrarea lor atunci când destinatarul apărea online.

La vremea respectivă, a reprezentat pentru o bună bucată referința în ceea ce înseamnă tehnologia modernă de comunicare. Ulterior a apărut ICQ ce i-a luat-o destul de repede înainte, ca pe urmă și acesta să piardă în fața lui Yahoo! Messenger, despre care știm cu toții ce s-a ales.

M-a surprins să aflu că la mai bine de 15 ani de când nu l-am mai folosit, AIM a fost încă funcțional – numai că epopeea sa se va încheia peste două luni, toate conturile și datele utilizatorilor fiind șterse, inclusiv adresele de email de pe @aim.com. Cei ce încă mai aveau conturi sau îl mai foloseau, au fost înștiințați de treaba asta printr-un email. E doar o mică informație din noianul celor pe care le aflăm zilnic, doar că pentru cei ca mine reprezintă o fărâmă de istorie.

Ca orice tehnologie din era de aur a internetului, AIM a avut o evoluție fulminantă, ca la fel de rapid să cadă în anonimitate și să fie depășit de soluții mai moderne.

Nu o să zic că îmi pare rău, că nu e deloc așa. Doar semnalez că încă un pionier din tehnologie dispare. Acesta este progresul – dacă nu te poți adapta și transforma, dispari. Vedem asta zilnic.

Și noi mergem mai departe.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep