HomeFeaturedFocusApar in benchmark-uri si sisteme Asus cu Windows 10 on ARM

Apar in benchmark-uri si sisteme Asus cu Windows 10 on ARM

asus-arm

Deunăzi vă spuneam că au apărut primele benchmark-uri ale unor sisteme ARM pe Windows 10 și că ele nu arată prea bine. Informațiile par să fie dublate de un nou leak de pe Geekbench, de data aceasta legat de un sistem Asus cu Snapdragon 835, cu cel puțin 4GB RAM, ale cărui performanțe par să fie la același nivel cu cele ale sistemului HP.

asus_Arm

Primele laptop-uri cu Windows 10 funcționând pe Snapdragon 835 sunt așteptate pe piață la finalul acestui an, cu toate că oficial încă nu știm nimic despre ele. Despre sistemul HP cu ARM știm că ar avea un display de 12 inci, 4GB RAM / 128 GB stocare sau 8GB RAM/256 GB stocare.

În cazul Asus, via WinFuture știm că ar putea fi un dispozitiv cu display de 13 inci, cu numele de cod TP370QL. Și acum rezultatele sunt sub ceea ce poate să facă un smartphone Android cu același cipset – de exemplu un Note 8 ce are în single-core 1963 de puncte, mai bine de dublul valorii obținute de dispozitivul Asus.

Încă o dată trebuie amintit că poate nu e o idee bună să ne aruncăm la concluzii, actualele benchmark-uri să fie totuși făcute pe sisteme neoptimizate. Altfel, Windows 10 on ARM are șanse mari să aibă soarta sistemelor Windows  pe platformele ATOM.

Iar ceea ce lipsește cu adevărat și ar trebui să fie relevantă în context este autonomia acestor dispozitive. Dacă zvonurile sunt adevărate, atunci nu mai avem mult de așteptat până să vedem în magazine produsele Windows 10 on ARM și atunci ne lămurim.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep