HomeCloud & MobilityMariaDB poate fi folosit in Azure si Microsoft se alatura fundatiei MariaDB

MariaDB poate fi folosit in Azure si Microsoft se alatura fundatiei MariaDB

mariadb

Prima zi a conferinței virtuale Microsoft Connect(); dedicată developerilor, debutează cu câteva anunțuri extrem de interesante. Primul ar fi că a devenit oficială aderarea Microsoft la MariaDB Foundation, grupul ce se ocupă de dezvoltarea platformei MariaDB, iar a doua că în curând curând MariaDB va putea fi folosită în Azure. Pentru cine nu știe, MariaDB este o variantă MySQL ce este dezvoltată de o parte din creatorii săi, după ce Sun Microsystem a cumpărat MySQL AB, în 2008, pentru ca în 2009 să ajungă în curtea Oracle și să pornească zvonuri legate de viitorul MySQL.

MariaDB a apărut ca urmare a temerilor că Oracle va îngrădi oarecum dezvoltarea MySQL, lucru ce se și întâmplă cu toate că încă este făcut public codul sursă. Între timp MariaDB Foundation, creată în 2012, continuă dezvoltarea platformei, aducând periodic inovații și păstrându-i caracterul open source, bazat pe contribuțiile membrilor săi.

Ca să vă faceți o idee, Monty Widenius, unul din creatorii MySQL și CTO al MariaDB Foundation spune că în decursul anului trecut MariaDB a primit mai multe contribuții de la membrii fundației decât a primit MySQL pe toată durata sa de viață. Poate că și asta este unul dintre motivele pentru care Microsoft a aderat la fundație, devenind membru platinum – nu e de mirare că Microsoft vrea ca MariaDB să poată fi folosită și pe Windows, nu doar pe Linux, așa cum e acum.

Primele contribuții ale Microsoft pentru MariaDB, sunt așa cum vă așteptați, pe optimizarea pentru Azure, urmând ca în curând să vedem o versiune preview pentru Azure Database for MariaDB disponibilă în cloud-ul Microsoft.

După ce anul trecut am citit că Microsoft a aderat la Linux Foundation, acum vedem că lucrurile înaintează, devenind acum membru al MariaDB Foundation. Sunt chestii pe care acum câțiva ani puțini le credeau posibile.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep