HomeFeaturedFocusWindows 10 functioneaza pe 600 de milioane de aparate active

Windows 10 functioneaza pe 600 de milioane de aparate active

Windows 10

Windows 10 a ajuns să fie folosit activ de peste 600 de milioane de dispozitive, la doi ani de la lansarea sa. Dacă vă aduceți aminte, în 2015, la conferința BUILD, Microsoft spera ca în 2 ani Windows 10 să ajungă la 1 miliard de aparate, lucru ce nu s-a întâmplat. Din păcate, sau din fericire, depinde de cine privește povestea.

Odată cu oprirea tacită a Windows 10 Mobile și inexistența (încă) a dispozitivelor ARM cu Windows 10, avansul Windows 10 pe piață s-a oprit semnificativ. Dacă în primul an de la lansare s-au înregistrat 350 de milioane de aparate cu Windows 10, la începutul acestui an erau doar 500 de milioane, pentru ca acum Satya Nadella să anunțe acționariatul Microsoft că Windows 10 funcționează pe 600 de milioane de aparate.

În mod clar politica de oferire a upgrade-ului gratuit la Windows 10 a funcționat și mulți au trecut rapid la noul sistem de operare, însă odată cu expirarea ofertei, viteza de adopție a scăzut, deși în medie vorbim de aproape 14 milioane de noi instalări, lunar. Ceea ce nu e rău, oricum ai privi.

Pe de altă parte, Windows 10 încă nu a depășit cota de piață Windows 7 (deși s-ar putea să facă asta în decembrie). Așa că Microsoft mai are încă de convins un număr considerabil de utilizatori să migreze – elementele legate de interfață și securitate, plus optimizarea de consum de energie, par să nu fie suficiente.

Și tot din păcate, noutățile prognozate pentru viitorul Windows 10 Redstone 4 sunt încă departe de atrage masiv atenția utilizatorilor, deși promisiuni sunt cu noile Timeline și Sets.

Din statisticile de acces la MOBzine.ro, oberv că marea majoritate a celor ce ne citesc sunt deja pe Windows 10, zdrobitor peste cei cu Windows 7, MacOS sau alt sistem de operare de desktop.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep