HomeFeaturedFocusExperiment: Windows RT instalat pe Lumia 850, 950 și 1520

Experiment: Windows RT instalat pe Lumia 850, 950 și 1520

lumia-1520-windows-10-arm

De ce să încerci să instalezi Windows RT pe un aparat cu Windows 10 Mobile, când ambele sisteme de operare au fost abandonate de către Microsoft? Pentru că poți e răspunsul comunității de entuziaști.

După ce Windows Phone Internals 2.3 a fost lansat zilele trecute și permite modificarea bootloader-ului aparatelor Lumia Windows Phone, lucrurile au început să se miște, dar nu în direcția pe care mulți și-ar fi dorit-o, adică spre Android.

În schimb, au apărut modificări de ROM-uri ce au adus Windows RT pe aparatele Lumia, adică un sistem de operare de tabletă instalat și folosit pe telefon, la nivel de concept.

Prima dată a fost pus de Gustave M. from insidewindows.net pe Lumia 850.

DTXAoO1X0AAtH4C

Apoi a urmat Blaze pe Lumia 1520.

image

Pentru ca Gustave M să ne informeze că a reușit să pună Windows 10 for ARM 17061 pe Lumia 1520.

Vă dați seama că implementarea este încă în stadiul de experiment, partea funcțională cu touch nefiind încă activă (și nici nu cred că se va depune efort în direcția asta) ceea ce înseamnă că nu o să vedem curând aparate Lumia care să ducă Windows 10 Desktop.

Dar cum entuziaștii au pus de-a lungul timpului Windows, Android, Ubuntu, Windows Mobile pe smartphone-uri de generație mai veche (HTC HD2 e campion), mă bucură să văd că tradiția continuă și pe modelele Lumia.

Dacă vă interesează subiectul atunci vă recomand să îl urmăriți pe Twitter pe Gustave M ca să vedeți cu ce noutăți mai vine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep