HomeFeaturedFocusApple a atras 51% din veniturile generate de piata globala de smartphone...

Apple a atras 51% din veniturile generate de piata globala de smartphone in ultimul trimestru din 2017

Lucrurile sunt destul de clare atunci când vine vorba despre veniturile din piața globală de smartphone. Apple reușește să domine topul producătorilor realizat în funcție de veniturile încasate, în principal datorită prețurilor mari de vânzare. Astfel, în cel de-al patrulea trimestru al anului 2017, Apple a reușit să atragă 51% din veniturile generate de vânzările de smartphone la nivel global, cu mult peste cei 15,7% ai coreenilor de la Samsung, aflați pe locul al doilea. Asta s-ar traduce în venituri de 61,4 miliarde dolari pentru Apple în acea perioadă, comparativ cu cei 18,9 miliarde dolari ai Samsung. Cifrele provin dintr-un studiu realizat de Strategy Analytics.

Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă atunci când clasamentul se realizează în funcție de profiturile producătorilor, acolo unde Apple domină și mai categoric, datorită marjei de profit foarte mare pentru fiecare unitate vândută. Este foarte bine că fac acest lucru, până la urmă așa se cuantifică succesul unei companii și cei de la Apple stăpânesc această strategie foarte bine.

Ca să vă faceți o idee despre această comparație, prețul mediu de vânzare pentru un smartphone iPhone a ajuns la 800 dolari în acest trimestru, în timp ce prețul mediu de vânzare al unui telefon Samsung este de 254 dolari.

Nu reușesc să înțeleg entuziasmul exagerat al fanilor Apple atunci când vine vorba despre profiturile mari atrase compania din Cupertino, de marja mare de profit de la fiecare smartphone vândut, în condițiile în care banii aceștia sunt făcuți tocmai pe spinarea lor. Dar, în cele din urmă, nici nu trebuie să înțeleg eu aceste lucruri.

via Strategy Analytics

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep