HomeFeaturedFocusGame Heroes sau muzica din jocuri interpretata de Orchestra Nationala Radio

Game Heroes sau muzica din jocuri interpretata de Orchestra Nationala Radio

Game Heroes

Mâine, începând cu ora 19:00, la Sala Radio, va avea loc Game Heroes, un concert cu muzică din jocuri video, organizat de Goethe-Institut și Radio România. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională Radio și va găzdui și un concurs de creație muzicală dedicat tinerilor compozitori.  Câștigătorul va primi ca premiu un internship de sound design oferit de Amber Studio.

Concurenții au fost selectați în urma unui workshop de compoziție muzicală inspirată din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Națională de Muzică București. Bogdan Pintilie, Ionuț Teodorescu și Victor Filip, cei trei concurenți, vor prezenta trei lucrări muzicale noi realizate pentru trailer-ul jocului Dreams. Câștigătorul va fi ales pe bază de vot. Juriul va fi format din Adrian Lăscățeu (Gameloft), Nicolae Berbece (Those Awesome Guys), Valentina Dediu (Universitatea Națională de Muzică București), Ștefan Geiger (dirijor) și public.

Game Heroes este un concert de muzică simfonică inspirată din jocurile video care va fi susținut de către Orchestra Națională Radio sub bagheta dirijorului Ștefan Geiger.

Game Heroes

În cadrul acestui concert vor fi interpretate lucrări muzicale originale a cinci compozitori celebri precum Benny Oschmann, Ari Pulkkinnen, Garry Schyman, Koji Kondo și Yasunori Mitsuda, cărora li se vor alătura alți șapte tineri compozitori cu lucrări noi realizate pentru trailere de jocuri precum The Legend Of Zelda: Skyward Sword, Super Mario 3D World și Dreams.

Programul complet al concertului:

Lucrări originale

  • Benny Oschmann – The Raven – Legacy Of A Master Thief. Overture;
  • Ari Pulkkinnen – Angry Birds;
  • Garry Schyman – Bioshock 2.Suite;
  • Koji Kondo – Super Mario Bros Medley/ live gaming cu Malternativ;
  • Yasunori Mitsuda – Chrono Cross. Suite.

Lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori:

  • Konstantin Kemnitz / Dominik Schuster – The Legend Of Zelda: Skyward Sword;
  • Robin Becker / Levente Kovacs – Super Mario 3D World;
  • Bogdan Pintilie / Ionuț Teodorescu / Victor Filip – Dreams.

Game Heroes va avea loc în București, pe data de 4 mai 2018, la Sala Radio, pe strada General H.M. Berthelot nr. 60-64. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, la oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate pe bilete.ro și casa de bilete a Sălii Radio.  Prețul unui bilet diferă în funcție de categoria selectată: categoria 1 – 30 Lei, categoria 2 – 25 Lei, categoria 3 – 20 Lei. Prețul pentru elevi, studenți și pensionari este de 12 Lei.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep