HomeEvenimenteGoogle Maps va primi doua noi functii excelente, imbunatatind radical experienta de...

Google Maps va primi doua noi functii excelente, imbunatatind radical experienta de folosire

Google Maps

Google Maps va primi în curând niște funcții noi care vor îmbunătăți radical experiența de folosire atât pe Android cât și pe iOS. Cea mai importantă este fără niciun fel de îndoială introducerea opțiunii de realitate augumentată, care permite folosirea camerei din smartphone pentru a face mai simplă orientarea – așa ceva a vrut să introducă la un moment dat Route 66 în aplicația lor de navigare asistată de telefon/tabletă.

Prin folosirea camerei principale de pe telefon, navigarea cu Google Maps va fi mai simplă pentru că informațiile vor apărea instant pe ecranul telefonului și vor fi suprapuse peste ceea ce ”vede” camera, inclusiv cu păstrarea hărții în zona vizibilă și semnalizarea mai claară a direcției de mers. Gândiți-vă așa: vreți să ajungeți într-un anumit punct, ați setat traseul cu Google Maps dar nu știți în care direcție să vă deplasați – până acum procesul însemna o deplasare preliminară pentru a vedea dacă este direcția bună sau nu și apoi schimbarea traseului. Cu noul update de Google Maps, va trebui doar să porniți camera de pe telefon direct în Maps și să urmăriți indicațiile de pe ecran. Fain, nu?

Oare de ce nu a făcut Google asta mai repede?

În afară de această funcție excelentă, în curând o să vedem Google Assistant integrat în Maps și odată cu asta va fi mai simplu multitasking-ul în timpul condusului mașinii – cu comenzi vocale putem folosi Google Assistant să rezolvăm o grămadă de alte chestii: pornit muzica, trimis email, verificat starea vremii, date despre traseu etc. Dar oare ne dorim asta?

Altă funcție faină va fi în tab-ul ”For You”, unde vor veni informații despre localurile deschise de curând în zonă, sau chestii importante legate de cele selectate în categoria preferate. Iar recomandările vor fi personalizate în funcție de activitatea fiecăruia până la momentul respectiv, ceea ce este un lucru cât se poate de normal – dacă cuiva îi plac restaurantele italiene, nu are nicio logică să îi prezinți unele vietnameze. Decât în cazul în care respectivul a intrat în vreunul și a lăsat o notă sau un comentariu pozitiv.

Acestea sunt doar câteva din schimbările ce vor veni în curând în Google Maps, iar în zilele ce urmează se va discuta mai pe larg despre ele la conferința Google I/O. Și noi vom reveni cu update-uri.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep