HomeFeaturedFocusAdio Mixed Reality pe Xbox One!

Adio Mixed Reality pe Xbox One!

Mixed Reality pe Xbox One
Mixed Reality pe Xbox One: Microsoft nu are planuri pentru așa ceva în viitorul apropiat.

A fost un moment în care planurile Microsoft vizavi de platforma Xbox şi integrarea cu Windows Mixed Reality (ambele construite pe Windows 10) erau frumoase şi ne făceau să visăm frumos, numai că între timp lucrurile s-au cam schimbat. Dacă anul trecut la conferinţa Game Developer din San Francisco Microsoft spunea că va exista suport pentru Xbox One pentru Mixed Reality, incluzând platforma Xbox One X (Project Scorpio atunci), acum lucrurile sunt complet schimbate.

Mike Nichols,  Microsoft Chief Marketing Officer, într-un interviu acordat GamesIndustry.biz, schimbă radical mesajul spunând că ”nu există planuri pentru Xbox în zona Mixed Reality” și că ”PC-ul rămâne cea mai bună opțiune pentru explorarea realității virtuale”.

Asta înseamnă că cel puțin pentru moment, cei care sperau că renunță la PC (și eu mă includ aici) în favoarea unei console Xbox One pentru jocuri și Mixed Reality, sunt pe o pistă falsă. Ar fi fost logic ca Microsoft să permită folosirea jocurilor de pe Xbox One pe headset-uri Mixed Reality, probabil că undeva, vreun partener alarmat, a ridicat un semn de întrebare vizavi de strategia legată de Windows și PC-uri și Microsoft a schimbat direcția.

Cu toate astea, piața dispozitivelor Mixed Reality și a aplicațiilor, deși este în creștere, nu merge cu viteza pe care ne-am dori-o cu toții. Mixed Reality plus Windows 10 fac o echipă mai bună și au avantajul că oferă explorarea realității virtuale și Mixed Reality la un preț mult mai mic decât al celorlalte soluții.

Poate că pe măsură ce cota de piață a consolei Xbox One X va începe să crească și Microsoft s-ar putea răzgândi. Nu ar fi nici prima și nici ultima dată când asistăm la așa ceva.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep