HomeFeaturedFocusIncepand cu 24 iulie Chrome (68) va marca toate site-urile fara HTTPS...

Incepand cu 24 iulie Chrome (68) va marca toate site-urile fara HTTPS ca fiind not secure

Începând de astăzi s-ar putea să vedeți tot mai multe site-uri marcate de Chrome (versiunea 68, va fi lansată în curând) ca find nesigure (not secure) pentru că nu sunt securizate cu HTTPS.

La nivel mondial, adopția standardului HTTPS este destul de lentă (recunosc că și noi am trecut doar de câteva luni la HTTPS) și de asta Google a decis să intervină și să accelereze cumva procesul, marcând toate site-urile HTTP ca fiind ”Not Secure”. Vă spun asta ca să nu fiți surprinși dacă veți vedea tot mai des acest avertisment.

Schimbarea va veni odată cu versiunea 68 a browser-ului Chrome care va fi disponibilă începând de mâine, cel puțin pentru desktop. Avem deja o opțiune similară în Chrome, care arată Not Secure pentru site-urile HTTP care preiau date de la utilizatori.

De ce e importantă schimbarea? Pentru că așa tot mai mulți proprietari de site-uri vor fi nevoiți să treacă pe HTTPS, în acest fel crescând securitatea conexiunilor, chestie care pe termen lung înseamnă că se poate garanta că ISP-ul sau oricare alt organism nu poate să influențeze ceea ce vedem în browser.

Cu ce ne afectează pe noi, ca utilizatori? Cu nimic. Doar vom fi mai conștienți vizavi de ce site-uri vizităm.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep