HomeFeaturedFocusApple este prima companie care depaseste valoarea de piata de o mie...

Apple este prima companie care depaseste valoarea de piata de o mie de miliarde

Apple

Am căutat în DEX, ca să fiu sigur că nu greșesc și cifra de o mie de miliarde se mai numește și bilion în limba română. Este mai puțin important, ceea ce contează este că Apple își arată din nou potența financiară și stabilește acest record impresionant. Este prima companiei listată public din Statele Unite care depășește această barieră.

Cum s-a ajuns acolo este bine știut de către tot publicul pasionat de IT. Apple a pus bazele unui adevărat ecosistem care, la rândul său, a atras un număr tot mai mare de fani dedicați, dispuși să plătească mai mult pentru un produs premium (aici se poate naște o discuție lungă). Așa cum bine au evidențiat anumiți analiști, Apple nu este doar un vânzător de hardware și software.

Se pare că și Amazon se apropie de această bornă. În prezent valoarea de piață a companiei este de peste 900 de miliarde de dolari. Chiar dacă această valoare de piață este un parametru destul de volatil, analiștii spun că cel puțin pentru Apple încă mai este loc de creștere. Asta poate fi și o declarație care să stopeze instinctul investitorilor de a vinde acum, când acțiunile au prețul sus.

via CNBC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep