HomeMobileAndroidRootless Pixel Launcher se gaseste in Google Play Store cu Pixel Bridge

Rootless Pixel Launcher se gaseste in Google Play Store cu Pixel Bridge

Rootless Pixel Launcher
Rootless Pixel Launcher este de acum disponibil direct in Play Store.

Când vine vorba despre launcher-e de Android, care să emuleze cât mai fidel Pixel Launcher-ul oferit de Google pe smartphone-urile Pixel, Rootless Pixel Launcher este după mine cel mai bun. Acest pachet este interesant pentru că este construit pe baza Launcher3 open source și combinat cu sursele Pixel Launcher, decompilate și folosite prin strădania ui Ami Zaidi.

Despre shell-ul Rootless Pixel Launcher am scris deja de mai multe ori și v-am spus că este launcher-ul pe care îl folosesc implicit pe toate aparatele Android pe care le testez pentru că mi se pare cel mai curat și cel care îmi oferă cel mai simplu accessul la informațiile dorite.

Pentru a putea să fie distribuit prin Play Store, Rootless Pixel Launcher în versiunea 3.8 a trebuit să fie modificat în așa fel încât să nu folosească cod din originalul Pixel Launcher al Google. Prin urmare apare pachetul Rootless Pixel Bridge care permite afișarea ”At a Glance” (detaliile despre vreme, informațiile din Calendar și alte chestii utile) direct pe ecranul principal. Rootless Pixel Launcher 3.8 este încă optimizat pentru Android 8 Oreo (probabil că în curând o să vină și versiuni pentru Andrioid 9 Pie, pe măsură ce producătorii OEM vor lansa actualizările pentru telefoane).

Procesul de trecere la noua versiune (pentru ce foloseau vechile pachete APK) presupune dezinstalarea versiunii precedente – ATENȚIE că veți pierde aranjarea icon-urilor – și instalarea noului pachet din Play Store. Apoi va fi nevoie să mergeți în Settings și de la Apps să dați drepturi de acces lui Rootless Pixel Launcher pentru memorie, apeluri, SMS-uri ș.a.m.d. Altfel nu va merge și veți fi întâmpinați cu mesaje de eroare.

Eu l-am instalat deja pe HTC U12+ și pe un Huawei P20 Lite, merge fără nicio problemă. Încă nu îmi dau seama care este impactul în ceea ce înseamnă consumul de resurse, voi studia problema și revin cu clarificări dacă observ anomalii.

Dacă vă interesează, Google Pixel Rootless Launcher 3.8 poate fi descărcat din Google Play Store urmând link-ul de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep