HomeFeaturedFocusVeniturile Samsung au scazut in al doilea trimestru al lui 2018

Veniturile Samsung au scazut in al doilea trimestru al lui 2018

Samsung

Gigantul coreean și-a publicat rezultatele financiare și acestea au confirmat oarecum o evoluție pe care cei interesați au putut-o remarca și în piața de smartphone. Veniturile Samsung au scăzut în cel de-al doilea trimestru al anului 2018 cu 4% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la cel mai jos nivel din ultimele 12 luni. Chiar și așa, veniturile totale trimestriale ale companiei au ajuns la 52,2 miliarde dolari.

În mod deloc surprinzător, pe venituri mai mici cu 4%, Samsung a reușit să rămână cu un profit cu 6% mai mare decât în perioada similară din 2017. Asta confirmă oarecum teoria din piața de smartphone conform căreia coreenii au început să vândă mai scump decât o făceau. Probabil că încearcă să adopte modelul Apple, dar mai au drum lung până acolo.

Oricum, scăderea veniturilor a fost pusă de oficialii companiei tot pe seama pieței de smartphone, acolo unde concurența este tot mai acerbă și, automat, cererea de produse Samsung tot mai mică. Modelele Galaxy S9 și Galaxy S9+ s-au vândut sub așteptări. Speranțele par să fie acum puse în Galaxy Note9. Chiar sunt curios dacă se va ridica la nivelul așteptărilor.

Oricum, încă nu le-aș plânge de milă celor de la Samsung, încă domină destul de autoritar topul global al producătorilor de smartphone, conform celor mai recente analize.

via Samsung

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep