HomeCloud & Mobility170 de elevi au remodelat virtual Romania cu ocazia centenarului, folosind platforma...

170 de elevi au remodelat virtual Romania cu ocazia centenarului, folosind platforma Minecraft pentru Educatie

Minecraft pentru Educatie
Platforma Minecraft pentru Educație inspiră elevii români să „programeze” galeriile seculare ale Cetății Alba Iulia, pentru viitorul centenar.

Mă bucură să văd că proiectul Minecraft pentru Educație progresează și în România: cu ocazia centenarului, optzeci și nouă de echipe de gimnaziu și liceu au adunat peste 170 de elevi din toată țara care au comemorat în mod inedit acest eveniment. În cadrul Informatica365 elevii au reconfigurat cetatea Alba Carolina și situl arheologic din Alba Iulia, imaginând universuri virtuale ale anului 2118 folosind platforma Microsoft MakeCode și algoritmi de construcție a structurilor repetitive.

Această primă competiție, botezată de noi cu numele de cod „Edu Minecraft” reprezintă punctul culminant al unui proiect complex de formare a cadrelor didactice în care profesorii au învățat să joace Minecraft pentru a preda informatică, în special la clasele de gimnaziu. Prin efortul profesorilor mentori, elevii experimentează competențele de programare în proiecte interdisciplinare care combină noțiuni de istorie, antreprenoriat, fizică și nu numai”, declară Gabriela Barna, directorul Fundației EOS.

Competiția „Edu Minecraft” este structurată pe patru secțiuni: clasele V-VI, clasele VII-VIII, clasele IX-X și clasele XI-XII iar evaluarea se face de către un juriu format dintr-o echipă multidisciplinară de experți în domeniile educație, IT, design și societate civilă. La finalul etapei de jurizare, pe 14 decembrie, echipele câștigătoare din fiecare categorie vor fi premiate într-un cadru festiv.

Sper ca după data de 14 decembrie organizatorii să partajeze rezultatele pentru ca oricare alt elev/profesor interesat să le poată prelua și explora pe cont propriu.

via Informatica365

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep