HomeFeaturedFocusMicrosoft si Google lucreaza la o versiune de Chrome pentru Windows on...

Microsoft si Google lucreaza la o versiune de Chrome pentru Windows on ARM

Google-Chrome-logo-600x400

Azi am citit o chestie extrem de interesantă: Microsoft pare că lucrează cu Google să aducă pe Windows on ARM o versiune funcțională de Chrome. Asta după ce Google a făcut tot posibilul să contribuie la eșecul Windows 10 Mobile prin refuzul de a oferi aplicațiile GMAIl, Chrome, YouTube și suia Google Apps pentru platforma mobilă a Microsoft. Informația vine după ce s-a descoperit că mai mulți developeri de la Microsoft au publicat cod în branch-ul de development pentru Chrome pe Windows 10 on ARM și avem în vedere și declarațiile unui director Qualcomm care a anunțat că este în lucru o versiune de Chrome pentru Windows 10 on ARM.

O versiune Chrome dedicată pentru ARM ar avea sens pentru toată lumea: Qualcomm, Microsoft și Google, fiind cel mai folosit browser, fără el Windows 10 pe ARM ar avea cam aceiași soartă ca și Windows 10 Mobile. La începutul anului v-am povestit despre experiența cu un Windows on ARM, care la momentul respectiv era suficient de bună pentru o utilizare normală.

Cu toate astea, Microsoft a scos din Windows Store o versiune UWP de Chrome care de fapt instala versiunea x86 pe Windows 10, deci războiul e deja declarat, așa că o pace care să ducă la crearea unei versiuni dedicate pe Windows 10 on ARM nu poate să fie decât un lucru benefic pentru utilizatori. Dacă ne gândim că există și ceva dovezi că Microsoft lucrează la opțiuni de dual boot cu Windows pe Chromebook-uri, ideea unui Chrome pe Windows 10 on ARM pare să stea în picioare și trebuie să ne bucure.

Poate că undeva directorii Microsoft și Google au ajuns la o înțelegere și că în final utilizatorii vor avea opțiuni cu adevărat libere în ceea ce înseamnă alegerea unui sistem de operare (sau platformă), fie că e Windows, Android sau Chrome OS.

via 9to5G

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep