HomeMobileAndroidUn bug al smartphone-ului Google Pixel 3 determina blocarea camerei daca este...

Un bug al smartphone-ului Google Pixel 3 determina blocarea camerei daca este accesata cu aplicatii terte

Pixel 3 bug
Anumite aparate Google Pixel 3 sunt afectate de un bug ce determină blocarea camerei foto dacă este accesată de aplicații terțe.

De câteva zile este raportată o problemă majoră ce a lovit seria de smartphone-uri Google Pixel 3 și anume blocarea camerei dacă aceasta este accesată folosind aplicații terțe și nu Camera preinstalată de Google pe Android. În condițiile în care camera foto este unul dintre atu-urile lui Google Pixel 3 informația conform căreia aceasta devine nefuncțională dacă este accesată cu aplicații terțe gen Instagram sau Facebook nu are cum să facă bine vânzărilor.

Mai rău este că după ce Camera se blochează este nevoie de o repornire a telefonului pentru ca problema să dispară.

Google anunță că a investigat și că în următoarele săptămâni o să ofere un remediu – săptămâni da, nu zile, că doar oamenii care și-au blocat camera de pe aparate au făcut-o singuri, din greșeala lor și nu ca urmare a codului prost scris de Google.

Până acum nu se știe exact care e cauza problemei și de ce doar anumite aparate Pixel 3 par să fie afectate. Probabil că o să aflăm asta în următoarele săptămâni, atunci când Google va binevoi să dea un remediu (dacă poate repara asta doar cu un update de software!).

Așa că toți cei ce au un Pixel 3 și încă nu are Camera blocată, au fost norocoși pentru că fie nu au folosit aplicații terțe cu care să acceseze camera, fie aparatul lor nu are probleme. În oricare situație, poate că ar fi mai bine ca din setările Android să blocheze accesul la Camera pentru toate aplicațiile terțe. Așa, ca să fie mai liniștiți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep