HomeFeaturedFocus2018 este anul in care Huawei a vandut cele mai multe telefoane...

2018 este anul in care Huawei a vandut cele mai multe telefoane din istorie

În 2018 Huawei a vândut peste 200 de milioane de smartphone-uri, printre acestea seriile P20, Mate 20 și Nova având un cuvânt greu de spus.

Anul 2018 marchează o premieră importantă în istoria Huawei, compania chineză anunțând că a reușit să depășească pragul de 200 de milioane de smartphone-uri vândute la nivel global, fiind în același timp și recordul de vânzări înregistrat de companie până acum.

Dintre toate modelele Huawei din acest an se remarcă seriile P20, Mate 20 și Nova. Pentru P20, adică P20, P20 Pro și P20 Lite Huawei a înregistrat peste 16 milioane de bucăți vândute.

Seria Mate 20, lansată ceva mai târziu a reușit vânzări de peste 5 milioane de unități în doar două luni – vorbim despre Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X și Porsche Design Mate 20 RS. 

Pentru ca sreia Nova să fie responsabilă de peste 68 de milioane de unități vândute în 2018 – aici sunt incluse modelele Nova 3, Nova 3i, Nova 3E și Nova 4. Fiind vorba despre modele mid range e și normal ca acestea să fie adoptate de o masă mai mare de utilizatori, prețul fiind un factor determinant.

Ce e important de menționat este că în prin 2010 Huawei vinde doar 3 milioane de unități, abia în ultimii ani, odată cu seria P10 lucrurile au început să meargă într-o direcție pozitivă pentru compania chineză. În 2018 Huawei are un volum de 66 ori mai mare decât avea în 2010, e drept și bugetele de marketing pentru promovare sunt mult mai mari, dar dincolo de toate astea, calitatea produselor și inovațiile introduse fiind responsabile de creștere.

Într-un astfel de context toate previziunile care dau Huawei ca un concurent de temut pentru Samsung pentru supremația pe piața smartphone-urilor s-ar putea să se adeverească mai repede decât ne-am aștepta, asta în ciuda opoziției guvernelor din mai multe țări ce au blocat intrarea și vânzările de produse Huawei (nu neapărat telefoane) pe propriile piețe.

Dincolo de asta, cu generația 5G fiind foarte aproape și cu Huawei într-una din primele poziții vizavi de adoptarea 5G, viitorul sună cât se poate de bine pentru chinezii de la Huawei.

Rămâne să vedem cum o să arate cu adevărat modelul P30 și dacă se va menține trendul de inovație.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep