HomeCloud & MobilityDe acum incolo Skype poate afisa subtitrari in timp real!

De acum incolo Skype poate afisa subtitrari in timp real!

Skype subtitrare
Odată cu lansarea celei mai noi versiuni Skype avem disponibilă opțiunea de afișare a subtitrărilor (inclusiv traducere) în timp real în cadrul convorbirilor audio/video.

O chestie foarte mișto a fost anunțată azi de către Microsoft: de ziua Internatțională a Persoanelor cu Dizabilități Skype primește un update care permite afișarea de subtitrări în fereastra Skype în timpul convorbirilor audio sau video. Se activează apăsând butonul (+) în timpul unui apel și apoi ”turn subtitles on”. Odată activată opțiunea de afișare a subtitărilor, acestea vor apărea direct pe ecran și vor funcționa exact ca cele de la un film, diferența fiind că serviciul Skype va afișa ceea ce se discută în convorbire, fiind capabil să transcrie în timp real conținutul convorbirii datorită unui AI optimizat să fie ”rapid, coerent și să detecteze care dintre participanți vorbește”.

Skype subtitrare

Adăugarea în timp real a subtitrărilor într-o convorbire este o funcționalitate pe care Microsoft a introdus-o pentru a facilita modalitățile în care colaborăm. Vine după ce inițial an am văzut activă posibilitatea de activare a traducerii în timp real în cadrul convorbirilor Skype, în acest moment fiind disponibile peste 20 de limbi ce pot fi detectate automat și traduse folosind tehnologie voice to text, pentru chat text lista de limbi suportate este mult mai mare. Bineînțeles că din combinația celor două servicii apare cel mai interesant lucru și anume posibilitatea de afișare a subtitrării într-una din cele 20 de limbi pe care serviciul le poate interpreta în timp real pe voice to text.

Skype subtitrare
Așa activați afișarea subtirărilor într-o convorbire Skype.

Fain, nu? Treaba asta deschide opțiuni foarte interesante de comunicare și poate dărâma în foarte multe cazuri barierele de limbă.

Posibilitatea de adăugare a subtitrării funcționează de pe versiunea Skype 9 pentru Android (6.0+), Android tablet, iPhone, iPad, Linux, Mac, Windows sau Skype for Windows 10 (versiunea 14). Există însă o limitare: chiar dacă aveți versiunea corectă de Skype pentru una din platformele suportate, s-ar putea să nu puteți activa subtitrarea pentru că Microsoft lansează serviciul gradual către utilizatori așa cum ne-am obișnuit deja. Iar asta înseamnă că nu toată lumea va primi în același timp partea de adăugarea de subtitrare.

La mine nu a venit încă nici pe Android și nici pe iOS, Windows sau Mac. Poate că voi veți avea ceva mai mult noroc.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep